«Πριγκίπισσες της Mεσογείου στην αυγή της ιστορίας»

«Πριγκίπισσες της Mεσογείου στην αυγή της ιστορίας» είναι ο τίτλος της έκθεσης που παρουσιάζεται από σήμερα στο μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4.

Αρχόντισσες, πριγκίπισσες, ιέρειες, θεραπεύτριες και μάγισσες, γυναίκες με κύρος γένους ή γνώσης, ντόπιες που ξεχώρισαν ή άλλες που παρέλαβαν και υιοθέτησαν πολιτισμικά στοιχεία άλλων κοινωνιών ή ακόμη και αυτές που για λόγους

επιγαμίας ή άλλους, ταξίδεψαν από τη μια περιοχή σε μια άλλη, είναι οι γυναίκες που εξετάζει η έκθεση «Πριγκίπισσες της Μεσογείου στην αυγή της Ιστορίας», που παρουσιάζεται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Μέσα από τις ιστορίες αυτών των γυναικών αναδεικνύεται η συμμετοχή τους στη δημιουργία ανοιχτών πολιτισμικών οριζόντων, από τον 10ο έως τον 5ο αιώνα π.Χ, όπως και γενικότερα η συμμετοχή της γυναίκας στην ανάπτυξη του αρχαίου μεσογειακού πολιτισμού.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν 24 σύνολα από ταφές γυναικών από την Ελλάδα (Αττική, Εύβοια, Μακεδονία, Κρήτη), την Κύπρο, τη Νότια Ιταλία και την Ετρουρία.

Την έκθεση, που τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Προεδρίας της Ιταλικής Δημοκρατίας, διοργανώνει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Κρήτης και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΔΜΕΕΠ) και την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Στον Αθήνα 9.84 και στην Κάκια Θεοχάρη μίλησε ο πρόεδρος του μουσείου, Νίκος Σταμπολίδης.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά, εκτός Τρίτης, από 12/12/2012 - 10/04/2013.

Εισιτήρια 7 ευρώ και μειωμένα 3,5 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα