Πρεμιέρα με μηδενική ζήτηση

Επτά στις 10 πολυκατοικίες δεν θα προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης ούτε φέτος, λόγω οικονομικής αδυναμίας ιδιοκτητών και ενοίκων, παρά τη διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για το επίδομα θέρμανσης. Αυτό προκύπτει από στοιχεία μεγάλων εταιρειών διαχείρισης πολυκατοικιών. Το πετρέλαιο θέρμανσης
κάνει σήμερα πρεμιέρα, με την τιμή του περίπου στο 1.30 ευρώ το λίτρο. Εν τω μεταξύ, αυξάνεται στα 35 λεπτά ανά λίτρο το επίδομα θέρμανσης από 28 που είναι σήμερα, ενώ το οικονομικό επιτελείο αναμένει την αρνητική απόφαση της τρόικας στο αίτημα για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, γεγονός που πυροδοτεί αντιδράσεις στο εσωτερικό. Παράλληλα διευρύνονται τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τη χορήγηση του.

Για τους άγαμους, το πλαφόν ορίζεται στα 30 χιλιάδες ευρώ, για τους έγγαμους στα 40 χιλιάδες ευρώ, με προσαύξηση 3 χιλιάδων ευρώ για κάθε τέκνο. Οι δικαιούχοι μπορούν να παίρνουν προκαταβολή 25% επί του συνολικού ποσού που δικαιούνται.

«Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει με το πετρέλαιο θέρμανσης. Η κυβέρνηση να μην μπορεί ούτε καν να προωθήσει μια ρύθμιση και να περιμένει την έγκριση της τρόικα. Αυτό σημαίνει Μνημόνιο στην πράξη, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.
Keywords
Τυχαία Θέματα