Προειδοποιεί ο Γ. Καψής

«Εάν δεν φύγουν από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής οι εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ που παραμένουν ακόμη στο κτίριο η δημόσια τηλεόραση δεν θαμπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες της προεδρίας της ΕΕ που αναλαμβάνει η χώρα μας απο 01/01 του 2014» τόνισε από τη Βουλή ο υφυπουργός δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής.

Απαντώνταςσε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη

Κρεμαστινού ο κ. Καψής επισήμανε ότι οι 1200 εργαζόμενοι που περιμένουν να απασχοληθούν στο νέο φορέα βρίσκονται σε ομηρία εξαιτίας της κατάληψης ενώ για τον ίδιο λόγο το πρόγραμμα που μεταδίδεται αυτή τη στιγμή από τη Δημόσια Τηλεόραση είναι υποδεέστερο.

Εν τω μεταξύ, μηνυτήρια αναφορά - σε συνέχεια της προσφυγής στο ΣτΕ - κατέθεσε η ΠΟΣΠΕΡΤ στην εισαγγελέα του ΑρείουΠάγου για το ζήτημα του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ, «από το οποίο είχε αφαιρεθεί παρανόμως το 25% για την ενίσχυση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, με συνέπεια την τεράστια οικονομική ζημία της ΕΡΤ ( 75 εκατ. ευρώ μόνο το 2012) που συνετέλεσε στην παράνομη απόφαση εκ μέρους της Κυβέρνησης, για την κατάργησή της (εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ)», όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.


Keywords
Τυχαία Θέματα