Πληθαίνουν οι φωνές κατά της Χ. Α.

Ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, καθώς και των περιστατικών βίας κατά μεταναστών, εκπέμπουν ολοένα και περισσότεροι ιεράρχες της ελληνικής ορθόδοξης Εκκλησίας, απονομιμοποιώντας εκείνες τις φωνές, κυρίως από το χώρο της ακροδεξιάς, που επιχειρούν να εμφανιστούν ως «υπερασπιστές» της χριστιανικής πίστης την ίδια ώρα που στρέφονται κατά αδύναμων συνανθρώπων μας, όπως οι μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα. Μετά τον μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης, Παύλο, για τα επεισόδια που έγιναν έξω από το θέατρο
«Χυτήριο» στην παράσταση «Corpus Christi», σε ανάλογες δηλώσεις προχώρησαν οι Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης, Δημητριάδος, Μεσσηνίας, Κορίνθου,  Φθιώτιδος,Ναυπάκτου, Δωδώνης και Χαλκίδας. Τονίζουν πως «η Εκκλησία δεν μπορεί να είναι εναντίον των μεταναστών και των ξένων», πως «ο Χριστός δεν διαχώριζε ανάλογα με το χρώμα, το φύλο, την εθνικότητα ή την θρησκεία» και πως δε μπορεί μια μερίδα πολιτών μπορεί να υποκαθιστά το κράτος.

Αντίθετα, συμβουλές στη Χρυσή Αυγή δίνει ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να αφήσουν κατά μέρος τον ενθουσιασμό του νεοφώτιστου ή τη μέθη από την εκλογική τους επιτυχία», τροποποιώντας το στυλ που εφαρμόζει.

Την ίδια ώρα, με δραματικές εκκλήσεις, η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία της Γερμανίας, η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων και Έλληνες της τρίτης γενιάς μεταναστών στρέφονται κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στην Ελλάδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα