Πλεόνασμα μεν, «βοήθεια υπό όρους» δε

Πρωτογενές πλεόνασμα 2,6 δις ευρώ παρουσιάζει ο προϋπολογισμός το πρώτο 7μηνο του 2013 σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος τόνισε πως τα ταμειακά στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης για τον Ιούλιο παρέχουν ποσοτικές ενδείξεις της ικανοποιητικής πορείας των δημοσίων οικονομικών της χώρας και επιβεβαιώνουν ότι, βήμα-βήμα, προσεγγίζεται ο στόχος της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος από

φέτος.
Εν τω μεταξύ, δεν τίθεται θέμα μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, επισημαίνεται από το υπουργείο Οικονομικών, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα. Δεν είναι ώρα για μείωση φόρων. Δεν έχουμε πετύχει ακόμη πρωτογενές πλεόνασμα, δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας.


Στα 4-4,5 δισ. ευρώ εκτιμά το χρηματοδοτικό κενό στο τρέχον ελληνικό πρόγραμμα, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο εκπρόσωπος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) σε θέματα προϋπολογισμού, Νόρμπερτ Μπάρτλε, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις είναι μικρότερα από ό,τι είχε υπολογιστεί, ενώ είναι ακόμη υπό συζήτηση η συμφωνημένη επιστροφή στην Ελλάδα των κερδών των κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά προγράμματα βοήθειας».


Υπό όρους θα συνοδευτεί η όποια πιθανή νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, το 2014 οπότε και θα εξεταστεί η χρηματοδοτική ικανότητα της χώρας, διεμήνυσε" ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Nτάισελμπλουμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα