Διαξιφισμοί κορυφής

Αντεγκλήσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνησης αλλά και ΚΕΔΕ, προκάλεσε το σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος έκανε λόγο περί «φθαρμένων βλαχοδημάρχων της συμμαχίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».«Καθυστέρηση», «νεοσυντηρητισμό» και «παλαιοκομματισμό», καταλογίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης στον Αλέξη Τσίπρα.

Να ανακαλέσει ζητάει από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και ο υπουργός Εσωτερικών.


«Ο κ. Ασκούνης, επιλέγει να καταγγείλει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, όταν οι κυβερνήσεις που συνεργάζεται οδηγούν την Αυτοδιοίκηση στο τέλος της. Τότε, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ξεχνάει την αυτονομία και την αυτοτέλεια του θεσμού που επικαλείται. Αναφορικά με το γεγονός ότι αναγνωρίζει τον εαυτό του στους «βλαχοδήμαρχους» και διαμαρτύρεται δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Είναι θέμα αυτογνωσίας», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.


Προσβολή ότι μόνο για τους εκλεγμένους από το λαό εκπροσώπους του στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και για τον ίδιο το θεσμό χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ την αναφορά του κ. Τσίπρα. Κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «καταφεύγει στον γνώριμο αδιέξοδο δρόμο των ύβρεων και του λαϊκισμού».


Καταδίκες στελεχών της ΝΔ στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης υπενθυμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κατάλογος των ονομάτων, όπως επισημαίνει, είναι μακρύς από διάφορους εκπροσώπους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην τοπική αυτοδιοίκηση και όχι μόνο, όπου η διαφθορά, η διασπάθιση δημοσίου χρήματος, οι καταχρήσεις και οι κομπίνες ήταν ο κανόνας για τους αιρετούς και τα κόμματά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα