Πιθανή υποβολή αίτησης για IPO από Facebook

Το ενδεχόμενο η Facebook να καταθέσει αίτηση για την δημόσια εγγραφή της την αμερικανική αγορά, ήδη από την επόμενη εβδομάδα, εξετάζει η εταιρεία σε μια συμφωνία που μπορεί να την αποτιμήσει στα 75-100 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με πηγές της Wall Street Journal ο κολοσσός στον κλάδο του διαδικτύου είναι πολύ κοντά στο να επιλέξει την Morgan Stanley να αποτελέσει τον κύριο underwriter
στην IPO, κάτι που εάν επιβεβαιωθεί, θα αποτελέσει σημαντικό επίτευγμα για την επενδυτική εταιρεία, και μια μεγάλη ήττα για την Goldman Sachs Group.

Οι ίδιες πηγές της WSJ, η Facebook δεν αποκλείεται να καταθέσει αίτηση για εισαγωγή προς την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και αυτή την Τετάρτη, αν και πρόκειται για ένα σενάριο που επεξεργάζονται στελέχη της Facebook. Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο να καταθέσει αίτηση κάποιες εβδομάδες αργότερα.

Με μια αποτίμηση περί τα 75-100 δισ. δολάρια, η Facebook αναμένει να συγκεντρώσει περί τα 10 δις. δολάρια, αναφέρουν πηγές. Η τελική αποτίμηση μπορεί να αποφασιστεί από διάφορους παράγοντες, αναφέρουν οι πηγές, όπως είναι η ζήτηση των επενδυτών για τα social media, η αγορά IPO και η υγεία της αμερικανικής οικονομίας.
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα