Πιο αυστηρές διδικασίες

Αυσηροποιούνται οι διαδικασίες χορήγησης εκπρόθεσμων δηλώσεων γέννησης, μετά τις σοβαρές παρατυπίες που διαπιστώθηκαν στο Ληξιαρχείο Αθηνών.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες να επανεξετάσουν τη δυνατότητα επαναφοράς της ρύθμισης για χορήγηση άδειας από τον Εισαγγελέα στις περιπτώσεις καταχώρισης εκπρόθεσμης δήλωσης γέννησης, σε συνδυασμό με την πρόταση η γέννηση που γίνεται -χωρίς την παρουσία γιατρού ή μαίας- να δηλώνεται
μόνον κατόπιν άδειας του αρμόδιου Εισαγγελέα ή Ειρηνοδίκη.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό σημείωμα του υπουργείου Εσωτερικών, για όσα παιδιά γεννιούνται σε μαιευτήριο θα χρειάζεται πιστοποίηση από τον μαιευτήρα και το νοσοκομείο. Για όσα παιδιά γεννιούνται εκτός μαιευτηρίου θα απαιτείται «η χρήση αδιαμφισβήτητων μέσων της τεχνολογίας της Ιατρικής και του Δικαίου» (εξέταση DNA).

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν «με αμείωτη ένταση την προσπάθεια εντοπισμού και παραδειγματικής τιμωρίας» όσων έχουν εμπλακεί στην υπόθεση των ψευδών, εκπρόθεσμων δηλώσεων γεννήσεων, δηλώνουν με ανακοινώσεις τους ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκης και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης.
Keywords
Τυχαία Θέματα