ΠΓΔΜ: Σφοδρές αντιδράσεις για τις δηλώσεις Σαμαρά

Έντονες αντιδράσεις στελεχών του κυβερνώντος κόμματος στην ΠΓΔΜ προκάλεσε δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι δεν υπάρχει «μακεδονική» γλώσσα και ότι αυτή αποτελεί «επινόηση των κομμουνιστών». Τις δηλώσεις έκανε ο κ. Σαμαράς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Στρασβούργο.
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής

της πΓΔΜ και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλόσοσκι ανέφερε ότι «ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, με την αναφορά του αυτή αποδεικνύει ότι όχι μόνο δεν μπορεί να επιλύσει την διαφορά» μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ για το θέμα του ονόματος, «αλλά ως δημιουργός ο ίδιος του προβλήματος αυτού θα κάνει τα πάντα για να μην βρεθεί λύση». Μίλησε μάλιστα για μακεδονική μειονότητα στη Φλώρινα, την Έδεσσα και τα χωριά της Καστοριάς, η οποία μιλά τη μακεδονική γλώσσα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαμαράς, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου στο Στρασβούργο, την Τετάρτη, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Mάρτιν Σουλτς σχετικά με τον απολογισμό της ελληνικής Προεδρίας, δέχτηκε ερώτηση από δημοσιογράφο της πΓΔΜ, σχετικά με το πώς μπορεί να προχωρήσει η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, το οποίο αποτελεί σοβαρό εμπόδιο για την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ προς την ΕΕ.

Ο δημοσιογράφος παρουσιάστηκε ως «ανταποκριτής διάφορων μέσων ενημέρωσης στην μακεδονική γλώσσα».
«Δεν ήξερα, πρώτα απ΄όλα, ότι η "μακεδονική" γλώσσα υπήρχε», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Για ακραίες, ανιστόρητες, απαράδεκτες και λαϊκίστικες κορώνες, που κρατούν άλλωστε τα Σκόπια εκτός Ευρώπης και εκτός ΝΑΤΟ, μίλησε η Σοφία Βούλτεψη σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Σκοπιανού αξιωματούχου.

Keywords
Τυχαία Θέματα