Στην Ευελπίδων η μάχη του ρεύματος

Στα δικαστήρια κρίνεται αυτή την ώρα, η κινητοποίηση των εργαζομένων της ΔΕΗ, με τους εργαζομένους στην επιχείρηση να διαμηνύουν πως όποια και να είναι η απόφαση θα συνεχίσουν την απεργία, τουλάχιστον έως την Τετάρτη, οπότε και ψηφίζεται το νομοσχέδιο, και την Κυβέρνηση να έχει έτοιμα τα φύλλα επίταξής τους. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται αργά το απόγευμα ή αύριο το πρωί. Σε πολιτικό επίπεδο, συνεχίζεται η κόντρα για την επιλογή του

δημοψηφίσματος από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος με συνέντευξή του, σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα, επαναλαμβάνει ότι αποτελεί οικονομικό και εθνικό έγκλημα η εκποίηση και τελικώς η διάλυση της ΔΕΗ. Προσθέτει δε πως έχει στόχο τη συγκρότηση παλλαικού μετώπου για την υπεράσπιση της επιχείρησης.


Την ίδια ώρα, το σύστημα παραμένει σε πορτοκαλί συναγερμό και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ωστόσο σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Σπάρτακος, Γιώργο Αδαμίδη, που μίλησε στον Αθήνα 9.84 και τη Νόνη Καραγιάννη, δεν αναμένονται διακοπές στην ηλεκτροδότηση ως το απόγευμα.

«Η κοινωνία και η αγορά δεν αντέχουν, ούτε άλλα οικονομικά, ούτε ηλεκτρικά "μπλακ-άουτ"». Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ, κ. Β. Κορκίδης έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ και με αφορμή την αναστάτωση που έχει προκαλέσει σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, η απόφαση για εκ περιτροπής απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ.

Φωτογραφικό υλικό Κώστας Κορέλης

Keywords
Τυχαία Θέματα