Η ώρα των προημιτελικών

H ώρα των προημιτελικών έφτασε. Και μάλιστα με σπουδαίες αναμετρήσεις. Γερμανία-Γαλλία στις επτά το απόγευμα. Και Βραζιλία-Κολομβία στις έντεκα το βράδυ.
Στην Βραζιλία πάντως από χθες βράδυ το ποδόσφαιρο δεν είναι το πρώτο θέμα συζήτησης παρότι η Σελεσάο απόψε παίζει την πρόκριση στα ημιτελικά κόντρα στην Κολομβία.
Δεν είναι πρώτο θέμα η παρουσία ψυχολόγου στην χθεσινή προπόνηση για να ξεμπλοκάρουν από το άγχος και την πίεση τα αστέρια του Σκολάρι.


Ούτε καν η αποκάλυψη της εφημερίδας «Φόλια ντε Σάο Πάολο»

ότι ο πατέρας του Νεϊμάρ είναι μέλος του μεγάλου κυκλώματος διακίνησης εισιτήριων του Μουντιάλ στην μαύρη αγορά, που εξάρθρωσε η αστυνομία.

Η Βραζιλία πενθεί τον θάνατο ενός ανθρώπου αλλά και αγωνιά για δέκα τραυματίες σε ένα απίστευτο δυστύχημα.

Η αερογέφυρα που συνδέει της κεντρικές οδικές αρτηρίες του Μπέλο Οριζόντε λίγα μέτρα μακριά από το "Εστάντιο Μινεϊράο" όπου διεξάγονται αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έπεσε για ανεξήγητους μέχρι στιγμής λόγους και καταπλάκωσε δυο οχήματα, με τραγικό αποτέλεσμα ένα νεκρό και δέκα τραυματίες.

Με δεδομένο ότι πρόκειται για ένα έργο από αυτά που έγιναν για το παγκόσμιο κύπελλο, η συζήτηση που έχει ανοίξει είναι πολύ μεγάλη λοιπόν... Μεγαλύτερη από το ίδιο το παιχνίδι.

Πίσω στο ποδόσφαιρο όμως: Το Λάτιν ντέρμπι των προημιτελικών ανάμεσα σε Βραζιλία και Κολομβία ξεκινά στις 23:οο. Δεν είναι όμως το πρώτο ματς της ημέρας.

Στις 7 υπάρχει η κλασική αναμέτρηση ανάμεσα σε Γαλλία και Γερμανία. Το ζευγάρι των ημιτελικών του ΄82 και του ΄86 ξανά στη μάχη. Και ενώ η Γερμανία είχε κερδίσει τις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις, τώρα ξαφνικά νοιώθει απειλή.
Όχι λόγο φόρμας του αντιπάλου. Αλλού είναι το πρόβλημα για τα πάντσερ. Παρότι προσπάθησαν να το κρατήσουν μυστικό κυκλοφόρησε πριν από λίγες ώρες, και προβλημάτισε αρκετούς. Επτά παίκτες της ομάδας Γιοακίμ Λεβ είναι θύματα μιας ίωσης που ταλαιπωρεί την αποστολή της Γερμανίας. Μεταξύ αυτών ο Χούμελς και ο Μίλερ!

Οι νικητές των δύο ζευγαριών θα παίξουν μεταξύ τους στον πρώτο ημιτελικό.
Το δεύτερο ζευγάρι θα προκύψει από τα ματς του Σαββάτου. Βέλγιο-Αργεντινή και Ολλανδία-Κόστα Ρίκα

Keywords
Τυχαία Θέματα