Παραιτήθηκε ο Μιχάλης Σαρρής

Παραιτήθηκε ο ΥπουργόςΟικονομικών Μιχάλης Σαρρής, με επίσημηαιτιολογία, το γεγονός ότι ο κ. Σαρρήςδιετέλεσε υψηλόβαθμο στέλεχος τηςΛαϊκής Τράπεζας, η οποία βρίσκεται υπόξεκαθάρισμα. Κατά συνέπεια θα υπήρχεασυμβίβαστο αν διατηρούσε τη θέση του. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η συμφωνία για το κυπριακό μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση.

Ο κ. Σαρρής εξήγησε ότι αυτό έπρεπε να κάνει, επειδή κατά την έρευνα της αρμόδιας επιτροπής θα εξεταστεί και τοδιάστημα που ήταν πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας.

Οκυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο κ. Αναστασιάδης έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Σαρρή και τον ευχαριστεί για τις υπηρεσίες του.

Σύμφωνα με πληροφορίες,πιθανός αντικαταστάτης είναι ο νυνΥπουργός Εργασίας, Χάρης Γεωργιάδης ήο Χρίστος Μαυρέλης.

Για την θέση του Υπ.Εργασίας, το όνομα που ακούγεται είναιεκείνο της Γενικής Ελέγκτριας, ΧρυστάλλαΓιωρκάτζιη που είχε ακουστεί και κατάτην περίοδο που είχε σχηματιστεί ηκυβέρνηση. Επίσης φαβορί θεωρείται καιη κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου Γενική Δ/ντριατου Υπ. Ενέργειας.

Παράλληλα θα φανεί εάνθα υπάρξει τοποθέτηση προσώπων από τοΑΚΕΛ και την ΕΔΕΚ όπως χθες είχε δηλώσειο Τάσος Μητσόπουλος στο ΑΠΕ ότι θαζητήσει ο κ. Αναστασιάδη.

Ολοκληρώθηκε σήμερα η συμφωνία για το κυπριακό μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση, δήλωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης. Τόνισε δε ότι κλείνει μια μακρά περίοδος αβεβαιότητας, η οποία κράτησε έναν χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα