Παγκόσμια Ημέρα για τον παιδικό καρκίνο

Παγκόσμια Ημέρα για τον παιδικό καρκίνο η σημερινή και υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο, σε ολόκληρο τον κόσμο, 250.000 παιδιά προσβάλλονται από τη νόσο, εκ των οποίων μόνο το 20% έχει δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα.

Το 80% από αυτά προέρχεται από τις αναπτυσσόμενες χώρες, στις οποίες δεν υπάρχει δυνατότητα διάγνωσης και σωστής θεραπείας.

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, περισσότεροι από 150.000 θάνατοι κάθε χρόνο θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας σε όλα
τα παιδιά.

Στην χώρα μας υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο νοσούν 280 - 300 παιδιά. Το 70% από αυτά με εξειδικευμένη θεραπεία κερδίζει τη μάχη για ζωή.

Ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα», που δραστηριοποιείται εδώ και 30 χρόνια, έρχεται πολλές φορές να καλύψει τα κενά της πολιτείας, είτε με φάρμακα, είτε με αναλώσιμα υλικά που λείπουν από τα δημόσια νοσοκομεία, φιλοξενώντας παιδιά και γονείς οικονομικά «αδύναμους» από όλη τη χώρα, στον πρότυπο ξενώνα που έχει δίπλα στα παιδιατρικά νοσοκομεία «Παίδων» στο Γουδί, ακόμα και εξοπλίζοντας τα νοσοκομεία με ιατρικά μηχανήματα.

Η πρόεδρος του Συλλόγου «Φλόγα» Μαίρη Τρυφωνίδου περιέγραψε στον Αθήνα 9.84 και την Έλενα Μπρέγιαννη τον Γολγοθά που ζουν καθημερινά οι γονείς παιδιών με καρκίνο και έστειλε το δικό της μήνυμα για την σημερινή ημέρα «η έγκαιρη διάγνωση οδηγεί στην ίαση».
Keywords
Τυχαία Θέματα