Όμορφοι για το Facebook

Τα social media μπορεί να μας κάνουν να αισθανόμαστε μέρος μιας κοινότητας, αλλά ταυτόχρονα ίσως να τροφοδοτούν και μερικά συναισθήματα που δεν είναι και τόσο θετικά, γράφει το Time.

Μια έρευνα που έγινε στο Βερολίνο δείχνει ότι οι φωτογραφίες των φίλων στον Facebook μπορούν να πυροδοτήσουν συναισθήματα ζήλιας, ακόμη και μοναξιάς. Μια έρευνα που έγινε από το Today
Show σε 7.000 μητέρες στις ΗΠΑ έδειξε ότι το 42% υποφέρει από «στρες του Pinterest», γιατί ανησυχούν ότι δεν είναι τόσο δημιουργικές όσο άλλες μητέρες, επειδή περνούν ώρες μέσα στη νύχτα κλικάροντας πάνω σε φωτογραφίες με προσκλήσεις για πάρτι.

Τώρα, η ετήσια δημοσκόπηση από την ΑΑFPRS (Αμερικανική Ακαδημία Επανορθωτικής Χειρουργικής) αναφέρει ότι τα social media μπορεί να οδηγούν στην αύξηση των περιστατικών πλαστικής χειρουργικής. Στην έρευνα ρωτήθηκαν 752 από τα μέλη της Ακαδημίας σχετικά με τις νέες τάσεις στην αισθητική χειρουργική.

Αυτό το χρόνο αυτό που ξεχώρισε είναι το εξής: οι χειρουργοί αναφέρουν μια αύξηση 31% στη πλαστική χειρουργική ως αποτέλεσμα του πώς θέλουν να εμφανίζονται οι άνθρωποι στα social media.

H μελέτη δείχνει ότι η πιο δημοφιλής επέμβαση εξακολουθεί να είναι η αυξητική στήθους, αλλά σ' αυτήν προστίθεται και η άνοδος της πλαστικής βραχιόνων.

Πηγή: Lifo.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα