Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την κληρονομιά μας

«Περάσαμε και θα περάσουμε δύσκολα, αλλά θα τα καταφέρουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός εγκαινιάζοντας απόψε το μουσείο ενάλιων αρχαιοτήτων στην Πύλο, της Μεσσηνίας όπου βρίσκεται για τον εορτασμό του Δεκαπεντάγουστου. Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να υπερβεί την κρίση, «η κυβέρνηση αγωνίζεται για τη γρήγορη έξοδο της χώρας από την κρίση»,  επεσήμανε ο κ. Σαμαράς.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές δεν έχει αποφασιστεί, σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, πριν από την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας στις 22 Αυγούστου.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας κατά τα εγκαίνια της συλλογής του Γάλλου Φιλέλληνα, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είναι σημαντική η πολιτιστική μας κληρονομιά κι οφείλουμε να την διαφυλάξουμε.

Σημείωσε ότι το 2009 που ήταν στο υπουργείο Πολιτισμού, είχε θέσει ως στόχο την ανάδειξη των ενάλιων αρχαιοτήτων, γιατί είναι κάτι που δεν έχει αναδειχθεί ως σήμερα και οι οποίες, είπε, είναι εξίσου σημαντικές με τις επίγειες αρχαιότητες. Αυτό το στόχο πρόσθεσε, τον θέτω ξανά σήμερα από άλλο πόστο.

Υπογράμμισε επίσης πως είμαστε σε μια δύσκολη εποχή, αλλά είμαστε Έλληνες κι οφείλουμε σαν Έλληνες να διαφυλάξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά κι όλες αυτές τις αξίες που μας έχουν δώσει οι πρόγονοί μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα