Google Translate. Μετάφραση κειμένου και από εικόνες της κάμερας!

Την δυνατότητα μετάφρασης από εικόνες προσθέτει η Google, υλοποιώντας ένα αίτημα χρηστών του πασίγνωστου Google Translate, που παρέχεται δωρεάν μέσω του Internet και με ειδική εφαρμογή στους χρήστες των λειτουργικών συστημάτων κινητών Android και iOS.

Η δυνατότητα αυτή προστέθηκε στο update

για την εφαρμογή 2.5 και επιτρέπει στο χρήστη να δει μέσω της κάμερας του smartphone μία εικόνα με κείμενο, να "υπογραμμίσει" το κείμενο που θέλει να μεταφράσει και εν συνεχεία, να ζητήσει από το πρόγραμμα να προχωρήσει στην μετάφραση.

Αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο σε όσους ταξιδεύουν σε ξένες χώρες και συναντά πολλές πινακίδες και επιγραφές σε άγνωστες γι' αυτόν γλώσσες.

Υπενθυμίζεται ότι το Google Translate υποστηρίζει πάνω από 50 γλώσσες και δέχεται και εισαγωγή φωνητικών δεδομένων προς μετάφραση.

Στην νέα αυτήν δυνατότητα υποστηρίζονται όλες οι γλώσσες του Google Translate, αλλά, ο χρήστης πρέπει να επισημάνει ο ίδιος σε ποια γλώσσα είναι γραμμένη το προς μετάφραση κείμενο.

Μία παρόμοια εφαρμογή που είχε κυκλοφορήσει για το iOS το 2010 ήταν το World Lens, το οποίο μεταφράζει κείμενο που βλέπει η κάμερα του iPhone, αλλά, περιοριζόταν σε τρία ‘πακέτα’ γλωσσών [αγγλικά, από και προς ισπανικά, ιταλικά και γαλλικά], το κάθε ένα -εκ των οποίων- κοστίζει 4,99 δολλάρια.
Το ανανεωμένο Google Translate είναι διαθέσιμο στο Google Play για τους κατόχους κινητών Android, με 2.3 Gingerbread και άνω.

Keywords
Αναζητήσεις
μεταφραση εικονων, προγραμμα μεταφραζει απο καμερα
Τυχαία Θέματα