«Όχι» στο ρατσιστικό συσσίτιο

Την προστασία της αστυνομίας ζητά τώρα η Χρυσή Αυγή που με εξωδικό της, προς τις αρμόδιες αρχές ζητά να προασπίσουν την αυριανή προγραμματισμένη ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Αττικής καλώντας τις να περιφρορήσουν το συνταγματικό -όπως υποστηρίζει- κατοχυρωμένο δικαιώμα στην ελευθερή συνάθροιση. Εν τω μεταξύ, τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον υπουργό Δημόσιας τάξης Νίκο Δένδια και τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, με αφορμή την προγραμματισμένη για την Τετάρτη στις 6 το απόγευμα διανομή

ειδών και τροφίμων απο την Χρυσή Αυγή στην πλατεία Αττικής.

Το θέμα έφθασε και στην Ολομέλεια της βουλής με την βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια να δηλώνει οτι η αυριανή διανομή τροφίμων σητν πλατεία Αττικής θα γίνει κανονικά και θα αφορά μόνο σε Έλληνες προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του προεδρεύοντα Γιάννη Δραγασάκη που της υπενθύμισε οτι το Σύνταγμα στο οποίο έχει ορκιστεί δεν προβλέπει διακρίσεις μεταξύ των πολιτών.

Η δήλωση Καμίνη

«Η δημοτική αρχή της Αθήνας έχει καταστήσει σαφές, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι για τη δημόσια διανομή ειδών σε δημόσιο χώρο της πόλης, απαραίτητη είναι η σχετική άδεια από τον δήμο Αθηναίων. Ως εκ τούτου, η προγραμματισμένη για αύριο διανομή ειδών και τροφίμων από τη Χρυσή Αυγή στην πλατεία Αττικής είναι παράνομη, καθώς δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία αδειοδότησης και πολιτικά απαράδεκτη, διότι προάγει συνειδητά το ρατσισμό και την ξενοφοβία. Σε κάθε περίπτωση πάντως, εφαρμόζοντας τη νομοθεσία, ο δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές, δεν πρόκειται να ανεχθεί την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα