«Όχι» στην πρόσκληση Παπανδρέου

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος, απέρριψε την πρόσκληση του Γ. Παπανδρέου για συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους, απαντώντας στην επιστολή του πρώην πρωθυπουργού.

«Εκτιμώ την πρόθεσή σου να προσφέρεις τις καλές υπηρεσίες σου στον διάλογο που διεξάγουν οι κοινωνικοί εταίροι με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας», επισημαίνει στην επιστολή του προς τον κ. Παπανδρέου.

Ο

κ. Δασκαλόπουλος, υποστηρίζει ότι «οποιαδήποτε κομματική παρεμβολή, προτροπή ή επιδιαιτησία στη φάση αυτή δεν μπορεί να προσφέρει κάτι ουσιαστικό» και κινδυνεύει, όπως προσθέτει, «να αποδειχθεί και επιζήμια».

«Οι κοινωνικοί εταίροι καλούνται στην παρούσα φάση να συνεννοηθούν μόνοι τους και να συμφωνήσουν σ' ένα πλαίσιο δράσεων και μέτρων που θα κρατήσουν ζωντανές τις επιχειρήσεις, θα σώσουν δουλειές και θα δώσουν δουλειές. Τότε θα είναι και η ώρα ενημέρωσης των πολιτικών ηγεσιών», σημειώνει.

Στην επιστολή του προς τον κ. Δασκαλόπουλο, που δόθηκε νωρίτερα στη δημοσιότητα, ο κ. Παπανδρέου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «οι καιροί που ζούμε δεν επιτρέπουν σε κανένα αποφυγή ενός διαλόγου με κριτήρια προσχηματικά».

Keywords
Τυχαία Θέματα