Ο Τύπος της Τρίτης

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Σκάει η βόμβα του ΦΠΑ»

Η εφημερίδα γράφει «στα κάγκελα βρίσκονται οι φορείς του τουρισμού, η ΓΣΕΒΕΕ και η επιμελητηριακή κοινότητα, ζητώντας από την κυβέρνηση να μη δεχτεί τις απαιτήσεις της τρόικας για μεταβολή του χαμηλού ΦΠΑ».

ΕΘΝΟΣ: «Ποιοί χάνουν ποιοί διασώζονται»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «τέσσερα ανοιχτά μέτωπα στα Ασφαλιστικό "απειλούν" 100.000 ασφαλισμένους που

βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη συνταξιοδότηση. Είναι όσοι έχουν τα έτη ασφάλισης, αλλά όχι ακόμα το όριο ηλικίας. Στον αντίποδα, 150.000 άτομα έχουν θεμελιώσει δικαίωμα και προλαβαίνουν να συνταξιοδοτηθούν πριν από τις όποιες ανατροπές. Οι συγκεκριμένοι διασώζονται τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στα όρια ηλικίας».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «"Μαύρο άλογο" στον ουρανό!»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «σημάδι Αποκάλυψης (;) πάνω από τη Σαουδική Αραβία. Σοκ στον αραβικό κόσμο! Τι αναφέρει η Αποκάλυψη του Ιωάννη για την εμφάνισή του».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ερχεται μπλόκο στα πλασματικά έτη ασφάλισης»

Η εφημερίδα γράφει ότι «μόνο για θεμελίωση δικαιώματος και όχι για πρόωρη "έξοδο" θα ισχύει η αναγνώριση πλασματικού χρόνου. Στο στόχαστρο των αλλαγών 150.000 ασφαλισμένοι, οι οποίοι στα τρία επόμενα χρόνια μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με αναδρομική αναγνώριση πλασματικών».

ΕΣΤΙΑ: «Τεράστιο λάθος οι 100 δόσεις»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «ένα από τα σημεία στα οποία επιμένει η Τρόικα κατά τις διαπραγματεύσεις της με την ελληνική Κυβέρνηση είναι το θέμα των 100 δόσεων, για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ζητούν οι εκπρόσωποι των δανειστών μας όχι την πλήρη κατάργηση της σχετικής ρυθμίσεως, που ψηφίσθηκε πρόσφατα από την Βουλή, αλλά την εφαρμογή της βάσει εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων».

Η ΑΥΓΗ: «Μέτωπο Τσίπρα στα σχέδια αποστασίας»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «σε ευθεία καταγγελία των μεθοδεύσεων «αποσταθεροποίησης» που μετέρχονται το Μαξίμου και ο Αντ. Σαμαράς, ώστε να παραταθεί τεχνητά ο βίος της κυβέρνησης και να εξασφαλιστεί η διατήρηση των Μνημονίων και της τρόικας, προχώρησε χθες βράδυ ο Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκάι».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Χοντρό παιχνίδι για τους 180»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «τα ρέστα της παίζει η συγκυβέρνηση για να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές. Εν μέσω του θρίλερ με την τρόικα ο Τ. Μπαλτάκος, που δεν διέκοψε ποτέ τις επαφές του με το Μαξίμου, ανακοίνωσε την ίδρυση κόμματος με αυτόν τον στόχο. Πρώτος εθελοντής, ο πρώην των ΑΝ.ΕΛΛ. και νυν ανεξάρτητος Β. Καπερνάρος. Τον ίδιο δρόμο φαίνεται ότι θα ακολουθήσει και ο Π. Μελάς».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Ολη η πρόταση της Αθήνας στην τρόικα»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «την επιστολή 43 σελίδων με την απάντηση της κυβέρνησης στην τρόικα φέρνει στη δημοσιότητα η "Κ", ενώ εκκρεμεί η απάντηση των εκπροσώπων των δανειστών για τον χρόνο επιστροφής τους στην Αθήνα»

Ο ΛΟΓΟΣ: «"Βόμβα" στα θεμέλια του τουρισμού»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «"τη στιγμή που απογειώνεται ο τουρισμός, η κυβέρνηση προτείνει στην τρόικα τον διπλασιασμό του ΦΠΑ", δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), επικρίνοντας την κυβέρνηση πως καταλήγει σε οικονομικά μέτρα επειδή δεν μπορεί να λάβει άλλα που θα ήταν πολιτικά επώδυνα».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Να δοθεί λαϊκή απάντηση στο νέο αντιλαϊκό πακέτο»

Η εφημερίδα σημειώνει «ΚΚΕ: Οποια κυβέρνηση αποδέχεται τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ, αναγνωρίζει το χρέος και υπηρετεί την καπιταλιστική ανάκαμψη, όχι μόνο θα δίνει ψεύτικες υποσχέσεις για ανακούφιση, αλλά και θα παίρνει συνεχώς νέα αντιλαϊκά μέτρα».

ΤΑ ΝΕΑ: «105' πρόβα συναίνεσης»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «επίσημη πρόβα εθνικής συνεννόησης αποτέλεσε η συνάντηση Βενιζέλου - Τσίπρα, που -επισήμως- περιορίστηκε στα εθνικά θέματα. Οι δύο πολιτικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, συνέπεσαν επίσης και στην ανάγκη γενικότερης συνεννόησης».

Kontranews: «Με νέο μνημόνιο τσακίζουν τον κόσμο και διαλύουν τη χώρα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «το νέο μνημόνιο με την τρόικα που φαίνεται πως έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση, τσακίζει στην κυριολεξία τον κόσμο και καταστρέφει ό,τι απέμεινε από την οικονομία, ενώ σμπαραλιάζει και το ετοιμόρροπο πολιτικό σύστημα».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Ελπίδες για συμφωνία. Βήματα προσέγγισης με την τρόικα»

Η εφημερίδα σημειώνει «με συγκρατημένη αισιοδοξία αναμένουν στην κυβέρνηση την απάντηση της τρόικας, καθώς χθες άρχισαν να διαφαίνονται σημάδια προσέγγισης με τους δανειστές και η σημερινή ημέρα θεωρείται καθοριστική για την επιστροφή των εκπροσώπων τους στην Αθήνα, ενδεχομένως και την αύριο, ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Επώδυνος συμβιβασμός για το "ναι" της τρόικας»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «κοντά στην επιστροφή τους στην Αθήνα, ενδεχομένως και αύριο, βρίσκονται οι ελεγκτές της τρόικας, σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες, μετά την υποβολή των επώδυνων μέτρων από την κυβέρνηση, τα οποία αποτιμώνται θετικά, δημιουργώντας προσδοκίες για επίτευξη πολιτικής συμφωνίας στο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου».

ΠΗΓΗ: AΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
τυπος, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, τα νεα, δημοκρατια, γσεβεε, ΦΠΑ, ωρα, σοκ, ερχεται, εστια, τροικα, βουλη, αυγη, τσιπρας, αντ, σαμαρας, εφημεριδα, εκλογες, καθημερινη, αθηνα, σετε, ριζοσπαστησ, ΚΚΕ, χρεος, νέα, βενιζελος, μνημονιο, ναυτεμπορικη, βρυξέλλες, πηγη, Αντωνης Σαμαρας, εφημεριδα δημοκρατια, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, μνημονιο 2, εκλογες 2012, μνημονιο 3, ιταλια εκλογες, ληξιπροθεσμες οφειλες, νεο μνημονιο, αντ, το θεμα, αυγη, βημα, γσεβεε, δημοκρατια, θεμα, θριλερ, καθημερινη, ναυτεμπορικη, οικονομια, πρωτοσελιδα, σημερινη, τηλεοραση, χθες βραδυ, ωρα, αισιοδοξια, αποκαλυψη, ασφαλιστικο, ασφαλιστικα ταμεια, βομβα, βραδυ, βρυξέλλες, δημοσιο, δοθει, εθελοντης, εμφάνιση, ετη, εφημεριδα, ιδιο, ιδρυση, ισχυει, καγκελα, κυβερνηση, λαθος, μαξιμου, μπλοκο, ορια, σαουδικη αραβια, σημαδια, σοκ, σχεδια, τουρισμος, τρια, βηματα, δικαιωμα, εφαρμογη, ευθεια, εθνικα θεματα, παιχνιδι, πηγες, πληροφοριες, θεματα, θετικα
Τυχαία Θέματα