Ο Τύπος της Τετάρτης

Η συμφωνία στο Eurogroup που χαρακτήρισε ιστορικής σημασίας για την ελληνική οικονομία ο Λουκάς Παπαδήμος στο υπουργικό, η άμεση προώθηση των μεταρρυθμίσεων και η επιστροφή των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες που ζήτησε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα σημερινά

πρωτοσέλιδα.Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «130 δισ.ευρώ το δάνειο 107 δισ.ευρώ το "κούρεμα" στην παγωμένη Ελλάδα»

Η εφημερίδα γράφει ότι «την ικανοποίησή τους εκφράζουν οι Σαμαράς, Παπανδρέου, Μπακογιάννη, Παπούλιας και Παπαδήμος Για καταστροφή μιλούν οι Παπαρήγα και Τσίπρας».

ΑΥΡΙΑΝΗ: «Φέρτε πίσω τα λεφτά που φυγαδεύσατε στο εξωτερικό»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «αυστηρή προειδοποίηση Βενιζέλου σε όσους σήκωσαν τις καταθέσεις τους από τις ελληνικές τράπεζες. Ποιος βουλευτής έβγαλε έξω 1 εκατομμύριο ευρώ».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Αποικία συνταγματικώς κατοχυρωμένη»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «ούτε το αιμοβόρο ΔΝΤ δεν πιστεύει στη συνταγή διάσωσης. Η εξόφληση των δανειστών προτεραιότητα του ειδικού λογαριασμού. Και ασφυκτική εποπτεία από μόνιμο κλιμάκιο της Κομισιόν στην Αθήνα».

ΕΘΝΟΣ: «Κούρεμα και στα ομόλογα των πολιτών»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «χιλιάδες επενδυτές που είναι κάτοχοι ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, θα χάσουν τις οικονομίες τους. Πρόκειται για 11.000 φυσικά πρόσωπα. Η συνολική αξία των τίτλων τους υπολογίζεται σε 5,5 με 6 δισ.ευρώ. Το κούρεμα θα γίνει με την υλοποίηση του PSI».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Σεραφείμ Πειραιώς: Προετοιμάζουν τον δρόμο για την έλευση του αντίχριστου!».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «άλλο αντισιωνισμός και άλλο αντισημιτισμός. Ο ρόλος της Αριστεράς στη νέα εποχή. Ποιά τα νέα πρόσωπα, που θα 'ναι ανάχωμα στη νέα Τάξη;».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «3 γκρίζες ζώνες στη συμφωνία διάσωσης»

Η εφημερίδα γράφει ότι «τα ψιλά γράμματα και τα χοντρά λάθη του νέου πακέτου βοήθειας.1.Κουρεύουν το χρέος 107 δισ.ευρώ και συγχρόνως ζητάνε 33 δισ.ευρώ από τους Ελληνες πολίτες μέσα σε 3 χρόνια. 2.Ανέφικτος στόχος η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,6 δισ.ευρώ το 2013, ενώ το 2011 είχαμε πρωτογενές έλλειμμα 5 δισ.ευρώ. 3.Προβλέπουν με το... έτσι θέλω ανάπτυξη το 2013, ενώ νομοθετούν περικοπές εισοδημάτων και αυξήσεις φόρων».

ΕΣΤΙΑ: «Η χώρα μπορεί να απογειωθή»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος εχαρακτήρισε τη συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες τα χαράματα στις Βρυξέλλες ως ιστορικής σημασίας για τον τόπο. Και πράγματι είναι. Αν η χώρα αξιοποιήση την ευκαιρία που της παρέχεται, όχι μόνον θα σωθή αλλά μπορεί και να απογειωθή».

Η ΑΥΓΗ: «Δεν δεσμεύει τον λαό η συμφωνία»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «η μη εκλεγμένη κυβέρνηση Παπαδήμου δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα για τις επόμενες γενιές. Ο ελληνικός λαός δεν θα αποδεχθεί απώλεια κυριαρχίας, παρέμβαση στα εσωτερικά θέματα της χώρας και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «Ανάσα η δανειακή σύμβαση αλλά χωρίς μέτρα ανάπτυξης»

Η εφ

Keywords
Τυχαία Θέματα