Ο Τύπος της Δευτέρας

Τα αποτελέσματα της συνάντησης Μέρκελ Σαρκοζί και η δέσμευσή τους για βιώσιμη λύση για την Ελλάδα, συνάντηση Βενιζέλου με την τρόικα και η δέσμευση για κατάργηση των Συλλογικών

Συμβάσεων, η αφαίρεση από το 60% του μισθού που θα λάβουν μέχρι την οριστική τους απόλυση 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι και έμφραγμα με απεργίες στα ΜΜΜ και τους ΟΤΑ, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Δευτέρας.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Οριστική λύση μέχρι το τέλος Οκτωβρίου».

Η εφημερίδα γράφει ότι «με φόντο το κούρεμα του ελληνικού χρέους η συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί. Στόχος τους η βιωσιμότητα και η αξιοπιστία των τραπεζών. Γαλλογερμανικός άξονας θα αποφασίζει για την οικονομική πολιτική της ΕΕ».

ΑΥΡΙΑΝΗ: «Αποτελειώνουν τον Γιώργο τα... ορφανά του Σημίτη».

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι «οι εκσυγχρονιστές χαρακτηρίζουν τον Πρωθυπουργό "καμένο χαρτί" και απαιτούν την απομάκρυνσή του».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «Σύνταξη με 7.500 ένσημα των συγγενών αναπήρων».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «γονέας ανάπηρου παιδιού και η σύζυγος ή ο αδελφός ανάπηρου ατόμου αν είναι ασφαλισμένοι σε φορέα κύριας ή επικουρικής ασφάλισης αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας μπορούν να συνταξιοδοτηθούν λόγω γήρατος ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας, εφόσον έχουν πραγματοποιήσει 25 χρόνια ασφάλισης».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:«Τρόικα με.... καλάσνικοφ».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «οδηγούν τους Έλληνες στην απόγνωση και την αυτοκτονία. Όλο το Σαββατοκύριακο συζητούσαν με τον (ανεπαρκή!) Βενιζέλο την κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης και τα "αντίποινα" των 6 δισ. ευρώ, αν δεν πληρώσουν όλοι το άγριο χαράτσι στα ακίνητα».

ΕΘΝΟΣ: «Κούρεμα στο σκοτάδι από Μέρκελ-Σαρκοζί».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «σε συνολική επίλυση της κρίσης κατέληξαν η Άνγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί. Εξέτασαν το ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους μέχρι και 60%».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Ο ελληνικός κώδικας Da Vinci!!!».

Στο βασικό της θέμα επισημαίνει ότι «Τούρκοι, Οθωμανοί, Γερμανοί ναζί, Ρώσοι κομμουνιστές και Εβραίοι σιωνιστές ψάχνουν... τον Πολύτιμο Σταυρό των Κομνηνών».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:«Έκλεψαν στα κρυφά την αποζημίωση των "εφέδρων"».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «θα αφαιρείται από το 60% του μισθού που θα λάβουν μέχρι την οριστική τους απόλυση 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι σύμφωνα με διάταξη που προστέθηκε νύχτα. Κλέβουν και 35 ευρώ μηνιαίως από 300.000 συνταξιούχους του δημοσίου».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «15 απαντήσεις για εφεδρεία, Μισθολόγιο, Βαθμολόγιο».

Η εφημερίδα παρατηρεί ότι «οι μαύρες τρύπες και τα πιο συχνά ερωτήματα στο πολυνομοσχέδιο. Μόνο για φέτος γλιτώνουν την απόλυση οι καθηγητές. Μόνο γιατρούς του ΕΣΥ εξαιρεί το νομοσχέδιο».

ΕΣΤΙΑ: «Τεράστιες ευθύνες για το κούρεμα».

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «η κυβέρνησις Παπανδρέου, βρίσκεται στην εξουσία επί δύο ολόκληρα χρόνια. Επί των ημερών της το δημόσιο χρέος της χώρας, εκτινάχθηκε από το 127% του ΑΕΠ (στοιχεία Eurostat για το 2009) σ

Keywords
Τυχαία Θέματα