Απεργιακός «πυρετός»

Ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό λόγω της 24ωρης απεργίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα, πλην του προαστιακού. Κυκλοφοριακά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από νωρίς το πρωί ενώ δεν ισχύει το μέτρο του δακτυλίου.

Στις 12 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ

θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά και πορεία προς το υπ. Οικονομικών. Στάση εργασίας πραγματοποιούν από τις 9 το πρωί έως τη μία μετά το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ. Κατάληψη των κεντρικών γραφείων της ΕΥΔΑΠ προγραμματίζουν για τις 10 το πρωί οι εργαζόμενοι. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι εξήγγειλαν δύο εικοσιτετράωρες απεργίες για σήμερα και την Τετάρτη και στάσεις εργασίας από 8πμ -11πμ και 3μμ-6μμ αύριο, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Στάση εργασίας από τις 11:30 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου, συγκέντρωση στις 12.00 το μεσημέρι στα γραφεία της Ομοσπονδίας και πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή, προγραμματίζει για αύριο η ΠΟΕ ΟΤΑ
Σε πενθήμερη πανελλαδική αποχή από την ερχόμενη Πέμπτη προσανατολίζονται οι δικηγόροι σε περίπτωση που η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν δεσμευτεί ότι δεν θα μεταφέρει δικαστική ύλη στους συμβολαιογράφους, όπως είναι τα συναινετικά διαζύγια, η έκδοση διαταγών πληρωμής, κ.λπ.

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία της στατιστικής αρχής δείχνουν πως για πρώτη φορά εδώ και 50 χρόνια οι απασχολούμενοι στην Ελλάδα είναι λιγότεροι από τον μη ενεργό πληθυσμό!  Μέχρι τον Ιούνιο του 2011, οι απασχολούμενοι ήταν 4.161.125 άτομα και ο μη ενεργός πληθυσμός (δηλαδή οι ηλικιωμένοι άνω των 65 και τα ανήλικα άτομα) ήταν 4.385.584. Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας, Σάββας Ρομπόλης κάνει λόγο για «ένα κραχ εργασίας που αν δεν ανακοπεί θα οδηγήσει με μαθηματική βεβαιότητα σε κοινωνική κατάρρευση».

Keywords
Τυχαία Θέματα