Ο Τύπος στον Κόσμο

Ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη του PSI και η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει μια κρίση η οποία τείνει να επεκταθεί σε όλο τον πλανήτη, ηευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής συνεχίζει να μοιάζει με μια σειρά από συγκοινωνούντα εκρηκτικά δοχεία έτοιμα για ανάφλεξη.

NY Times: Τα δικαστήρια του Πακιστάν διευρύνουν τον ρόλο τους αυξάνοντας τους φόβους για αστάθεια

Wall Street Journal: Οι συζητήσεις για το ελληνικό

χρέος βρίσκουν αδιέξοδο.

Washington Post: Ο Ρόμνεϋ βάλει κατά του ανακάμπτοντος Γκίνγκριτς   

The Times:Οι ΗΠΑ προκαλούν το Ιράν με κινήσεις αεροπλανοφόρου

The Guardian: Πάγωμα μισθών μέχρι 2020 για εκατομμύρια εργαζομένους

Financial Times: Οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων χαράσσουν κόκκινη γραμμή

Haaretz: Ισραηλινοί έποικοι απορρίπτουν προτροπή Νετανιάχου για απόσυρση από το μεγαλύτερο θύλακα στην Δυτική Οχθη.

Jerusalem Post: Απορρίπτει η Συρία σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου για μεταβίβαση εξουσίας από τον Ασαντ

Hurriyet:Οι σχέσεις της Τουρκίας με την Γαλλία υποβάλλονται σε κρίσιμη δοκιμασία εξ αιτίας του νομοσχεδίου για την Αρμενική «γενοκτονία»

Today's Zaman: Ολα τα μάτια στραμμένα στην γαλλική γερουσία την ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου άρνησης της «γενοκτονίας».

Die Welt: Ο φορολογικός νόμος πρόκειται να απλοποιηθεί

Pravda: Η Ρωσία είπε άντε γ.... στους Ταλιμπάν πριν δέκα χρόνια.
Ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην δίνη του PSI και η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει μια κρίση η οποία τείνει να επεκταθεί σε όλο τον πλανήτη, η ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής συνεχίζει να μοιάζει με μια σειρά από συγκοινωνούντα εκρηκτικά δοχεία έτοιμα για ανάφλεξη.

Πιο κοντά στα δικά μας σύνορα, καθώς, η Γαλλία προετοιμάζεται για μια τεταμένη συζήτηση για το νομοσχέδιο το οποίο ποινικοποιεί την άρνηση αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων, η Τουρκία επιμένει στην άρνηση της ύπαρξης του μαζικού και σχεδιασμένου αφανισμού  εκατομμυρίων υπηκόων της βάσει εθνότητας και θρησκείας.

Η αναγνώριση της γενοκτονίας, η οποία συντελέστηκε, κατά μείζονα χρόνο, επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, στην προ-Ερντογάν εποχή «σκόνταφτε» στην άρνηση του κεμαλικού κατεστημένου να αναγνωρίσει οποιοδήποτε ατόπημα, έγκλημα, ή κακώς κείμενο το οποίο μπορούσε να θίξει την «ηθική ακεραιότητα» του Τουρκικού «έθνους». Από την εποχή, όμως, που το στρατηγικό δόγμα της Τουρκίας οριοθετείται μέσα στα πλαίσια ενός «νεο-Οθωμανισμού», όπως αυτός χαράκτηκε από τον ΥΠΕΞ Αχμέτ Ναβούτογλου, η άρνηση ύπαρξης προσπαθειών αφανισμού των Αρμενίων, αλλά και γενικότερα των χριστιανικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας παίρνει και άλλες διαστάσεις. Η εικόνα την οποία ο κ. Νταβούτογλου έχει προσπαθήσει να προβάλλει είναι η ειρηνική συνύπαρξη και η ευδαιμονία των λαών, την οποία εγγυάτο η Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η αποδοχή της ύπαρξης συστηματικών γενοκτονιών από μέρους του Οθωμανικού κράτους αποτελεί θανάσιμο πλήγμα για όσα ευαγγελίζεται η ρητορική Νταβούτογλου και πιθανώς θα υπενθυμίσει σε όλους τους πρώην υποτελείς της Οθωμαν

Keywords
Τυχαία Θέματα