Ο Γύρος του Κόσμου

Οι επιπτώσεις στις αγορές των ανησυχιών, σχετικά με το «κούρεμα» του ελληνικού κρατικού χρέους είναι ένα από τα βασικά θέματα των διεθνών πρακτορείων αυτή την ώρα.

Bloomberg: Πετρέλαιο, ευρώ σε πτώση λόγω των ανησυχιών για το ελληνικό χρέος.-Το πετρέλαιο έπεσε για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, ενώ και το ευρώ κινείται αρνητικά μετά την ανακοίνωση των κατόχων

ελληνικών ομολόγων ότι παρείχαν την καλύτερη δυνατή προσφορά για να εμποδίσουν μια ελληνική χρεοκοπία.

Σε πτώση οι ασιατικές αγορές και το ευρώ καθώς τα μάτια όλων είναι στραμμένα στις συζητήσεις για το ελληνικό χρέος.

Dow Jones News Wires: Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για το ελληνικό χρέος.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Βloomberg, οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναζητούν λύση για την κρίση ενώ οι διαπραγματεύσεις για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους συνεχίζονται.

Σε άλλα διεθνή οικονομικά, οι Ιάπωνες βιομήχανοι ετοιμάζονται για πιθανή κατάρρευση της Ευρωζώνης αναφέρει δημοσκόπηση που διενήργησε το Reuters.

H Research in Motion αντικατέστησε τους διευθύνοντες συμβούλους της αναζητώντας την «απάντηση» στην επικράτηση της Apple αναφέρει το Bloomberg.

Για το ίδιο θέμα, οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Καναδικής Research in Motion, Jim Balsillie και Mike Lazarides ανακοίνωσαν χθες την παραίτησή τους, μεταδίδει το AFP.

Σε άλλα διεθνή θέματα, η Συρία απορρίπτει έκκληση του Αραβικού Συνδέσμου για παραίτηση του Άσαντ αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο.

Στις ΗΠΑ, ο Ρόμνεϊ πρόκειται να δημοσιοποιήσει τη φορολογική του δήλωση μετά την ήττα στις προκριματικές για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στη Νότια Καρολίνα, ενώ ο νικητής αυτής της αναμέτρησης Νιουτ Γκίνγκριτς ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον Ομπάμα, μεταδίδει το Associated Press.

Στην γειτονική Τουρκία, το Anadolu προκρίνει την 5η κατά σειρά τριμερή συνάντηση για το Κυπριακό, που ξεκινά σήμερα στη Νέα Υόρκη.

Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Βουδούρη

Keywords
Τυχαία Θέματα