Noche de Musica Latinoamericana...entre amigos

Επτά μουσικοί από το Περού, την Βολιβία, το Μεξικό και την Αργεντινή ανταμώνουν το Σάββατο 1η Ιουνίου στον ΙΑΝΟ, σε μια βραδιά με τραγούδια της Λατινικής Αμερικής.

Τραγούδια που ο Χιλιανός μουσικός, με ρίζες πλέον στην Ελλάδα, Αλεχάνδρο Ντίαζ (Alejandro Diaz) έγραψε σε 33 χρόνια ξενιτιάς. Τραγούδια διαμαρτυρίας των Βίκτορ Χάρα, Βιολέτα Πάρα και Ντανιέλ Βιγκλιέτη αλλά και παραδοσιακά λατινοαμερικάνικα τραγούδια. Η Μάρθα Μορελέον, που συμμετέχει,

μίλησε στον Αθήνα 98.4 και στον Αίαντα Αρτεμάκη.

Ερ. Noche de Musica Latinoamericana... entre amigos... Μουσική βραδιά στον Ιανό, το Σάββατο 1 Ιουνίου, 2013. Ποιοι θα συμμετέχουν;

Μ.Μ. Θα συμμετέχουν μερικοί φίλοι μουσικοί από την Λατινική Αμερική, όπως ο Πέντρο Φαμπιάν (Pedro Fabian) από το Περού. Ο Χαβιέ Ρίκο (Javier Rico) από το Μεξικό. O Χέρμαν Μάιερ (Herman Mayr) από την Αργεντινή κι ένας Έλληνας, ο Δημήτρης Χριστόπουλος στο μπάσο. Οπωσδήποτε πρέπει να πω ότι θα είμαι και εγώ. Και μας καλεί ο Αλεχάνδρο Ντιάζ (Alejandro Diaz) από την Χιλή, που είναι η αιτία για να μαζευτούμε σε αυτήν την λατινοαμερικάνικη βραδιά.

Ερ. Το ρεπερτόριο τι θα περιλαμβάνει;

Μ.Μ. Πιο πολύ είναι τραγούδια διαμαρτυρίας των Βίκτορ Χάρα (Victor Jara), Βιολέτα Πάρα (Violeta Parra) από την Χιλή και του Ντανιέλ Βιγκλιέτη (Daniel Viglietti) από την Ουρουγουάη. Τραγούδια που ήταν και απαγορευμένα στην Χιλή, στην εποχή του Πινοσέτ, μετά το πραξικόπημα εναντίον του Σαλβαντόρ Αλιέντε. Και γίνανε πάρα πολύ γνωστά σε όλη την Λατινική Αμερική και σε όλον τον κόσμο, την δεκαετία του 70'. Τα τραγουδάγαμε και ήμασταν πάντα αλληλέγγιοι προς τον λαό της Χιλής και όλες τις χώρες που έζησαν μια δικτατορία. Όπως η Ουρουγουάη, Αργεντινή, Βραζιλία. Μας δίνει και την ευκαιρία μαζί με τα τραγούδια διαμαρτυρίας να πούμε παλιά λατινοαμερικάνικα παραδοσιακά τραγούδια. Και επειδή είμαστε από διάφορες χώρες της Λατινικής Αμερικής, έχουμε μια αυθεντικότητα και παίζουμε με τα παραδοσιακά όργανα, ειδικά από την περιοχή των Άνδεων.

Martha Moreleon, 17 Ιουνίου 2012, Τεχνόπολις, Γκάζι

Keywords
Τυχαία Θέματα