Ο Π. Καψής στον ΑΘΗΝΑ984

O υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά, Παντελής Καψής, μίλησε στις 8/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* "Προεκλογικό πυροτέχνημα οι προτάσεις για την συνταγματική αναθεώρηση":

«Έχουμε μπροστά μας μια εκλογική αναμέτρηση και μια συζήτηση για τις προοπτικές της Ευρώπης και την σχέση της με την Ελλάδα και ξαφνικά τίθεται ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα, αυτό της συνταγματικής αναθεώρησης, με προτάσεις που πρέπει να συζητήσουμε, αλλά που στο σύνολό τους -εκτιμώ-
ότι ανατρέπουν τα δεδομένα που έχουμε και το συνταγματικό πλαίσιο και χρειάζεται μια σοβαρότερη συζήτηση. Ξαφνικά μιλάμε για άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ασυμβίβαστο του υπουργού - βουλευτή, μείωση βουλευτών, όλα αυτά...».

Δημοσιογράφος: Συνταγματικό δικαστήριο...

Π. Καψής: «Όλα αυτά αλλάζουν τα δεδομένα -και δεν τοποθετούμαι αρνητικά αυτή την στιγμή-, αλλά χρειάζεται σοβαρή συζήτηση και δεν είναι η κατάλληλη στιγμή τώρα, δεκαπέντε μέρες πριν τις εκλογές να πέφτει ένα τέτοιο ζήτημα. Αμέσως υποβαθμίζεται και το ίδιο, διότι το θεωρούν προεκλογικό πυροτέχνημα».

* Για ΝΕΡΙΤ:

«Υπήρχε μια δυσλειτουργία μεταξύ του κου Προκοπάκη, του εποπτικού συμβουλίου και κάποιων μελών του ΔΣ. Αυτό συνέβαινε αρκετό καιρό. Όταν έφυγα είχε γίνει μια προσπάθεια, είχα καταλάβει ότι η ΝΕΡΙΤ πρέπει να βγει εγκαίρως και στις προθεσμίες και εκεί είχα μείνει. Φαίνεται ότι δεν μπόρεσαν να ξεπεραστούν οι δυσκολίες. Μου έκανε και εμένα εντύπωση η απόφαση αυτή. Και τα δύο όργανα θα αντικατασταθούν σε δύο - τρεις μήνες. Νομίζω ότι μπορούσαν να συμβιβάσουν τις διαφορές τους, καθώς δεν είχαν ουσία -δεν ήταν κάποια μεγάλη διαφωνία επί της ουσίας-, αλλά υπήρχε μια δυσλειτουργία στις σχέσεις τους... Εκείνο που έχει ενδιαφέρον και το λέω μετά λόγου γνώσεως είναι ότι είναι μια απόφαση που πήρε μόνο του το εποπτικό συμβούλιο, χωρίς την παραμικρή κυβερνητική παρέμβαση. Η κυβέρνηση το έμαθε εκ των υστέρων και με αυτή την έννοια είναι μια απόφαση που πήρε το εποπτικό συμβούλιο και την ευθύνη για τις συνέπειες της την έχει αποκλειστικά το ίδιο...».

* "Δεν νομίζω ότι θα τεθεί θέμα να πέσει η κυβέρνηση":

«Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξουν τέτοιου είδους ανατροπές. Η εικόνα που έχω είναι ότι η Ελιά θα πάει καλά -καλύτερα ίσως απ' ό,τι προβλέπεται από ορισμένες δημοσκοπήσεις- και δεν θα συμβεί κάποια μεγάλη ανατροπή. Τώρα αν ο χώρος συρρικνωθεί σε ποσοστά που δεν θεωρούνται αποδεκτά και μπει σ' ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας -διότι αυτό είναι το ζήτημα, να μην μπει η κεντροαριστερά ξανά σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας όπου τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να θεωρούνται μήνυμα για εσωτερικές ανατροπές και να ξαναδούμε τον δρόμο-, δεν νομίζω ότι θα τεθεί θέμα να πέσει η κυβέρνηση, αλλά ο χώρος θα περάσει μια δύσκολη περίοδο».

Δημοσιογράφος: Ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος, εκτιμάτε ότι υπάρχει ζήτημα εκπροσώπησης σε επίπεδο προσώπων; Και το λέω αυτό, διότι έχει ανοίξει πάλι συζήτηση για αλλαγή ηγεσίας στο ΠαΣοΚ...

Π. Καψής: «Αυτό νομίζω ότι είναι τριτεύον ζήτημα. Υπάρχει θέμα ανανέωσης συνολικά του χώρου, αλλά δεν το βλέπω με την έννοια απλώς να βρούμε κάποιο πρόσωπο -το οποίο άλλωστε δεν έχει προκύψει-, αλλά με την έννοια ότι υπάρχει η ανάγκη να βγει μια καινούργια γενιά στελεχών, οι οποίοι θα εκπροσωπούν ένα ρεύμα σκέψης. Και έχουμε τέτοια δείγματα. Όποιος συζητάει με τις οργανώσεις και την εκλογική βάση της κεντροαριστεράς, βλέπει ότι υπάρχουν πια και νέοι άνθρωποι, οι οποίοι εκφράζουν τις αγωνίες τους. Αν αυτό σχηματοποιηθεί σ' ένα νέο ρεύμα σκέψης και σε μια πολιτική πρόταση, θα είναι πολύ καλό να ανέβει αυτή η καινούργια γενιά στην εξουσία».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα