Η εξέλιξη του κόσμου σε 4'

Ένα εντυπωσιακό βίντεο προσομοίωσης δείχνει την εξέλιξη του κόσμου και τις αλλαγές που έχει υποστεί εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια.

Η κοσμική προσομοίωση διαμορφώνει τις μεγάλης κλίμακας αλλαγές στη δομή του κόσμου, που επισημαίνει 13 δισεκατομμύρια έτη εξέλιξης που αρχίζει 12 εκατομμύρια έτη «μετά το μεγάλο χτύπημα». Το μοντέλο υπολογιστών που χρησιμοποιήθηκε είναι το Illustris που έχει την ικανότητα να εστιάζει σε λεπτομέρειες που είναι δύσκολο να υπολογιστούν.

«Ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους κάναμε την προσομοίωση είναι επειδή μάθαμε πολλά για τη φυσική κατά
τη διάρκεια των τελευταίων ετών, και σκεφτόμαστε ότι έχουμε μια πολύ καλή κατανόηση της σύνθεσης του κόσμου,» δήλωσε ο ερευνητής Vogelsberger στο Space.com και συμπλήρωσε πως «σκεφτόμαστε ότι έχουμε μια αρκετά καλή κατανόηση των αρχικών όρων του κόσμου επειδή μπορούμε να τον μετρήσουμε με τους δορυφόρους» .

Ενώ η νέα προσομοίωση δεν καλύπτει τον ολόκληρο κόσμο, το Illustris διαμορφώνει ένα αρκετά ευρύ μέρος του κόσμου για να είναι αντιπροσωπευτικό του ολόκληρου κόσμου,

«Η νέα προσομοίωση δεν είναι τέλεια, εντούτοις. Τα αστέρια φαίνονται να διαμορφώνουν πάρα πολύ νωρίς στους χαμηλός-μαζικούς γαλαξίες, και η προσομοίωση δεν μπορεί να διαμορφώσει τους σπάνιους και εξαιρετικά ογκώδεις τομείς γαλαξιών» σύμφωνα με τον Vogelsberger

Η νέα μελέτη εμφανίζεται στην επιστημονική εφημερίδα Nature : http://dx.doi.org/10.1038/nature13316

Πηγή: space.com
Keywords
Τυχαία Θέματα