Με το βλέμμα στην κάλπη

Κι επισήμως ανοίγει την προεκλογική εκστρατεία σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μιλά αυτή την ώρα στην ΚΟ της ΝΔ με στόχο την κινητοποίηση των βουλευτών για την στήριξη των υποψηφίων του κόμματος. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ με το δίλημμα «σταθερότητα

ή περιπέτεια» και να επαναλάβει ότι δεν τίθεται θέμα κυβερνητικής σταθερότητας μετά τις αναφορές Βενιζέλου περί αποχώρησης από την κυβέρνηση σε περίπτωση χαμηλού ποσοστού της «Ελιάς». Ο πρωθυπουργός μπαίνει προσωπικά στη μάχη των εκλογών με περιοδείες και ομιλίες, αρχής γενομένης από την Τρίπολη αυτό το Σαββατοκύριακο.

Την ίδια ώρα στο ΠΑΣΟΚ, πέραν της αποχώρησης από την κυβέρνηση, βουλευτές του κόμματος θέτουν και θέμα ηγεσίας σε περίπτωση που η Ελιά δεν στηριχθεί στις ευρωεκλογές. Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος διερωτήθηκε αν δεν θα υπάρξει θέμα ηγεσίας αν πάμε στο 4% και στο 3%, προσθέτοντας "εξαϋλωμένοι δεν μπορούμε να κυβερνάμε. Ας κάνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ".

Από την πλευρά του, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας τόνισε στο ΜΕΓΚΑ ότι "μετά τις εκλογές είναι θεμιτό να συζητηθούν όλα, ακόμη αν προκύψει και το θέμα ηγεσίας. Δεν υπάρχει κανένα ταμπού".

Το θέμα της ηγεσίας αυτή τη χρονική στιγμή είναι τριτεύον. Υπάρχει θέμα ανανέωσης συνολικά του χώρου σε επίπεδο προσώπων όχι με την έννοια να βρούμε ένα πρόσωπο αλλά να βγει μια νέα γενιά στελεχών, τόνισε στον Αθήνα 9.84 και τη Νόνη Καραγιάννη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ελιάς Παντελής Καψής.

Keywords
Τυχαία Θέματα