Ο Οδ. Βουδούρης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Οδυσσέας Βουδούρης, μίλησε στις 11/7 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. Για την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, μεταξύ άλλων, είπε:

«Κατανοώ την επιφύλαξη των Ευρωπαίων εταίρων μας να εμπλακούν άμεσα σε μια διαδικασία διαπραγμάτευσης, όταν έχουν την εμπειρία των προηγούμενων κυβερνήσεων  προς τις οποίες και έγιναν κάποια βήματα σε καλή κατεύθυνση - θυμίζω τον Μάρτιο του 2011 οπότε έγινε επιμήκυνση,
μείωση του επιτοκίου κτλ.-αλλά χωρίς αποτέλεσμα, όσον αφορά στην μεταρρυθμιστική δεινότητα από ελληνικής πλευράς.

Προσωπικά δεν πέφτω από τα σύννεφα. Αλλά δεν μπορεί να υπάρξει αναβολή χωρίς όρους και χρονικές προθεσμίες. Αυτό που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να πει (σ.σ. στους  δανειστές)...αντιλαμβανόμαστε τη δυσπιστία σας, αλλά από εδώ πέρα, εμείς θα είμαστε διαφορετική κυβέρνηση, διότι πήραμε  το μήνυμα των εκλογών. Πλέον έχουμε μια κυβέρνηση με διαφορετική σύνθεση ή τουλάχιστον με διαφορετική κοινοβουλευτική υποστήριξη, άρα είμαστε διαφορετικοί και μπορούμε να το αποδείξουμε.
Εφόσον δεν μπορούμε να ανοίξουμε όλους τους φακέλους τις επαναδιαπραγμάτευσης τώρα, πρέπει να συμφωνήσουμε για τους όρους, οι οποίοι θα πρέπει να εκπληρωθούν και το χρονοδιάγραμμα. Το ζητούμενο από τη χώρα μας είναι πολύ λογικό και δίνεται σε Ιταλία και Ισπανία με την επιμήκυνση και την απευθείας επαναχρηματοδότηση των τραπεζών. Άρα δεν πρόκειται για κάτι παράλογο. Πρέπει απαραιτήτως να μπουν όροι και χρονοδιάγραμμα».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα