Ο Νότος υπό συζήτηση

Ανοικτή συζήτηση 12 με 3μμ, στο αμφιθέατρο του Αθήνα 984 με θέμα «Κρίση Στον Ευρωπαϊκό Νότο: υπάρχει αριστερή προοδευτική απάντηση;» διοργανώνουν η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Κοππά εκ μέρους της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκινοβουλίου και το ηλεκτρονικό περιοδικό ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ.

«Η Ευρώπη γίνεται θύμα της πολιτικής της Βρετανίας», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και τη Νόνη Καραγιάννη

η αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά.

Το θέμα της ανοιχτής συζήτησης, η οποία θα γίνει παρουσία του προέδρου της Ομάδας των Σοσιαλιστών του Ευρωκοινοβουλίου Χάνες Σβόμποντα είναι «Κρίση στον Ευρωπαϊκό Νότο: Υπάρχει αριστερή προοδευτική απάντηση;».

Στο πάνελ συμμετέχουν από την Ισπανία ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μιγκέλ Ανχελ Μαρτίνεθ, από την Ιταλία ο ευρωβουλευτής και πρώην δήμαρχος Φλωρεντίας Λεονάρντο Ντομένικι, από την Πορτογαλία ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του Σοσιαλιστικού κόμματος Πορτογαλίας Ζοάου Ριμπέιρου και ο συντονιστής φόρουμ νεολαίας Καρλος ντε Σόουζα Σάντος.

Η συζήτηση αποτελεί την αφετηρία για τη δημιουργία ενός Forum διαλόγου του Νότου και πλαισιώνεται και από μια διαδικτυακή πλατφόρμα επικοινωνίας το South in Talk, το οποίο ήδη λειτουργεί.

Στο South in Talk γίνεται συζήτηση μεταξύ πολιτών, μεταξύ πολιτικών, μεταξύ πολιτών και πολιτικών. Ο κάθε πολίτης μπορεί να διαμορφώσει την αυριανή συζήτηση με ερωτήσεις που μπορεί να θέσει, είτε με τη φυσική παρουσία του, είτε μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας στην οποία θα μεταδίδεται ζωντανά η εκδήλωση.

Θα ακολουθήσει μια εκδήλωση, που έχει προγραμματιστεί για τις 10 Απριλίου στις Βρυξέλλες, κατά την οποία τρεις συγγραφείς του Νότου (Αλέξης Σταμάτης, Jose Peixoto, Santiago Roncagliolo) θα συζητήσουν για την κρίση.

Keywords
Τυχαία Θέματα