Ο Ν. Κακλαμάνης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας», Νικήτας Κακλαμάνης, μίλησε στις 12/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Βασίλη Πάικο.


Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας:

«Και προεκλογικά, αλλά και κατά τη διάρκεια της θητείας μου, είχα παρουσιάσει και είχα καταθέσει και στις δύο κυβερνήσεις και στην Επιτροπή της Βουλής,
όπου είχα κληθεί μαζί με τον Γιάννη Σγουρό -ως νομάρχης τότε ο κ. Σγουρός, και μάλιστα είχαμε συνεργαστεί και μπορώ να πω ότι σε ένα ποσοστό 80% οι προτάσεις μας ήταν ταυτόσημες-, τις προτάσεις που έπρεπε να ακολουθήσει η εκάστοτε κυβέρνηση, κατά τη γνώμη μας. Και είχαμε κάνει μια μεγάλη διαχωριστική γραμμή. Ποιες είναι εκείνες οι αποφάσεις, που είναι καθαρά κυβερνητικού επιπέδου ευθύνη και ποιες είναι οι ευθύνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δεν είχαμε βγάλει την ουρά μας από έξω. Σήμερα, όμως, επιτρέψτε μου να πω κάτι -που το είχα πει επίσης σε όλους τους τόνους- ότι κάποια στιγμή η πείνα είναι ανίκητος εχθρός και πολύ κακός σύμβουλος και αν δεν χτυπήσουμε την αιτία στη ρίζα της, δεν θα γίνει τίποτα. Καταρχήν, η εγκληματικότητα βεβαίως, σε ένα μεγάλο βαθμό, οφείλεται και στην υπέρμετρη συγκέντρωση νομίμων και μη νομίμων μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας, αλλά δεν είναι η μόνη εγκληματικότητα... Αν δεν χτυπηθεί στην αιτία του το πράγμα... Έχω αναθεώρηση "Δουβλίνο 2". Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως. Δεν μιλώ τώρα για τον περίφημο φράκτη, που δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικός θα ήταν και που αγνοείται η τύχη του. Η FRONTEX προσπαθεί να κάνει. Δεν φτάνει αυτό. Εάν θέλουμε να έχουμε αποτελεσματικό έλεγχο στα σύνορα, εκτός από τη φύλαξη για εθνικούς κινδύνους που κάνει ο Στρατός, πρέπει να μπει και ο Στρατός στο παιχνίδι της φύλαξης των συνόρων για την άκρατη λαθρομετανάστευση...».

Και πρόσθεσε: «Επίσης, με κάθε νόμιμο μέσο, άμεση επαναπροώθηση. Εδώ, ανοίγω μια παρένθεση. Υπεγράφη -υποτίθεται- ένα πρωτόκολλο επαναπροώθησης με την Τουρκία. Γνωρίζετε, ότι μπαίνουν εκατό και ο Ερντογάν δέχεται πίσω δέκα. Γιατί, λοιπόν, η Ελλάδα δεν έχει βάλει θέμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση -στην οποία η Τουρκία θέλει να γίνει μέλος-, ότι "Τουρκία, για να γίνεις μέλος, πρέπει να τηρείς ορισμένες αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης";».

Δημοσιογράφος: Μήπως έχει βάλει θέμα και δεν εισακούεται;

Ν. Κακλαμάνης: «Δεν έχω ενημερωθεί ότι έχει μπει θέμα, με την έννοια, ότι αν δεν ακολουθήσει η Τουρκία τα ισχύοντα σε όλη την Ευρώπη, εμείς, ενδεχομένως, να αναθεωρήσουμε και τη στάση μας, στο να βοηθήσουμε την Τουρκία να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση...».

Δημοσιογράφος: Το παιδί από το Μπαγκλαντές, κατά πάσα ένδειξη, δεν το χτύπησαν μετανάστες, αλλά Έλληνες...

Ν. Κακλαμάνης: «Το "παίρνω το νόμο στα χέρια", εμένα δεν με είχε βρει ποτέ οπαδό...».

Δημοσιογράφος: Και οι πράξεις αντεκδίκησης, πάντως, μετά την προχθεσινή δολοφονία από τη «Χρυσή Αυγή», δεν είναι θέμα μεταναστών, είναι γενικά θέμα βίας στο κέντρο της Αθή
Keywords
Τυχαία Θέματα