Ο Κ. Μουσουρούλης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Μουσουρούλης, μίλησε στις 15/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Όταν έχεις κάνει ό,τι πρέπει να κάνεις, όταν έχεις αντιμετωπίσει απειλές της χώρας, αδυναμίες που οδήγησαν σε αυτές τις απειλές και όταν προσπαθείς να αξιοποιήσεις κάθε ευκαιρία, ο πολίτης καταλαβαίνει και νομίζω ότι θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια».

Δημοσιογράφος: Θα επηρεάσει την πολιτική ατμόσφαιρα της επόμενης ημέρας, αν η Νέα Δημοκρατία
είναι δεύτερη;

Κ. Μουσουρούλης: «Εξακολουθώ να θέτω κάθε μέρα το ερώτημα, σε περίπτωση που κερδίσει η Νέα Δημοκρατία -και με διαφορά-, θα τεθεί θέμα ηγεσίας στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.; Αλλά επειδή δεν θέλω να υπεκφεύγω, λέω ότι το δίλημμα στις επόμενες ευρωεκλογές είναι ξεκάθαρο. Ποιους ανθρώπους θα στείλουμε στις Βρυξέλλες. Ποιοι θα στηρίξουν την ανάπτυξη με πόρους, με ειδικές πολιτικές. Ποιοι είναι αυτοί που θα δουλέψουν για να ενισχυθεί ο δημοκρατικός έλεγχος. Αυτό είναι το ερώτημα. Και αυτό δεν αφορά τον πρώτο - δεύτερο. Αφορά και τους ίδιους τους υποψηφίους».

Και πρόσθεσε: «Το μόνο που ξέρω είναι ότι όσοι ασκούν κριτική -ειδικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους θεσμούς- και την πιο αυστηρή κριτική την ασκούν αυτοί που δεν θέλουν Ευρώπη, από την Ευρώπη περιμένουν λύσεις. Και αυτοί, δυστυχώς, είναι φορείς ολοκληρωτικών αντιλήψεων και απλουστευτικών απαντήσεων. Διαλέγετε και παίρνετε. Πολλές φορές ταυτίζονται και τα δύο».

Δημοσιογράφος: Η πολιτική ελίτ της Ελλάδας -συμπεριλαμβάνω και τη Νέα Δημοκρατία-, οφείλει μια συγνώμη, αν χρειαστεί;

Κ. Μουσουρούλης: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έγιναν τραγικά λάθη στην Ελλάδα και στην Ευρώπη εξίσου τραγικά και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και στη μία και στην άλλη πλευρά, παίχτηκε η σταθερότητα της χώρας μας, αλλά και της ευρωζώνης γενικότερα. Η διδακτική αξία των λαθών έγκειται στο να μην επαναλαμβάνονται».

Δημοσιογράφος: Σήμερα, ο κ. Τσίπρας θα είναι στο debate των υποψηφίων για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τον κατηγορήσατε ότι δεν πήγε στο πρώτο. Ο κ. Τσίπρας χθες έριξε το γάντι στον κ. Σαμαρά, γιατί δεν συμμετέχει σε εγχώριο debate. Γιατί άραγε;

Κ. Μουσουρούλης: «Σαν Έλληνας εύχομαι στον κ. Τσίπρα να πάει καλά, γιατί εκπροσωπεί την αξιωματική αντιπολίτευση και, ως υπεύθυνος πολίτης και πολιτικός, θέλω η εικόνα της χώρας μου να είναι η καλύτερη, από όποιον και αν την παρουσιάζει εκείνη την στιγμή. Δεν υπάρχει, σε εθνικό επίπεδο, δυνατότητα να ανταλλάξεις επιχειρήματα. Τι επιχειρήματα να ανταλλάξεις με την αξιωματική αντιπολίτευση, που δεν μπορεί να εκφέρει μια σταθερή άποψη στο εσωτερικό της, στην οποία να συμφωνούν όλοι; Ποια επιχειρήματα να ανταλλάξεις, με όσους έχουν αγκιστρωθεί στο δίλημμα μνημόνιο - αντιμνημόνιο; Και τι να πεις με εκείνους που δεν έχουν αναρωτηθεί ποτέ τους τι σημαίνει μια χώρα χωρίς νόμισμα; Και το λέω για την πλευρά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που επιμένει ότι η δραχμή είναι το όπλο για να φύγουμε από την κρίση».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα