Ο Α. Παπαδόπουλος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Ανδρέας Παπαδόπουλος, μίλησε στις 30/08 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:
«Είμαστε στην τελική ευθεία για τη λήψη των αποφάσεων. Δεν υπάρχει ακόμα καμία κατάληξη... Υπάρχει η συμφωνία του πρωθυπουργού με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς, ότι πρέπει ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας, να έχουν ληφθεί οι αποφάσεις, ωστόσο απομένει να υπάρξει συμφωνία σε συγκεκριμένα κομβικά ζητήματα, διότι υπάρχουν και διαφωνίες.
Στο ζήτημα της κατάργησης των δώρων για τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς
εκφράσαμε τη διαφωνία μας και χθες, στη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποί μας με τον κ. Στουρνάρα...  Δεν δεχόμαστε την πλήρη κατάργησή τους και βεβαίως δεν είναι δυνατόν άνθρωποι που παίρνουν 600, 700, 800 ευρώ να τους κόψεις και αυτό το επίδομα, ιδίως σε αυτή την πάρα πολύ δύσκολη συγκυρία. Επιπλέον, αναζητούμε το θέμα με τις κατώτερες συντάξεις. Πρέπει να δούμε από ποιο όριο και κάτω δεν θα υπάρξει καμία περικοπή».
* Για τα ειδικά μισθολόγια:  

«Είναι διαφορετικό το κάθε ειδικό μισθολόγιο. Παράδειγμα, νομίζω ότι ιδιαίτερα σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, μαζί με ό,τι πρόκειται να υπάρξει τις επόμενες εβδομάδες, πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια, ιδιαίτερα για τους ένστολους και συγκεκριμένα τους αστυνομικούς. Έχουν δεχτεί πολύ μεγάλες μειώσεις, δεν γίνεται να υπάρξουν περαιτέρω περικοπές. Από εκεί και πέρα, όμως, πρέπει και η Εκκλησία να συμβάλλει στην κρίση. Να δούμε τι μπορεί να γίνει και με τον κλήρο, με τα ειδικά τους μισθολόγια και με την εκκλησιαστική περιουσία. Δεν μπορεί να είναι μονίμως στο απυρόβλητο».

Σε άλλο σημείο είπε: «Κυρίως, ρίχνουμε το βάρος σε αυτούς που είναι πιο χαμηλά οι μισθοί τους. Εκεί θέλουμε να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώριά μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι και άλλες κατηγορίες ανθρώπων έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις, ωστόσο, σε αυτές τις κατηγορίες υπήρχε όλο το προηγούμενο διάστημα λίπος. Άρα, μεγαλύτερο βάρος στα πιο αδύναμα στρώματα».
Και πρόσθεσε: «Πρέπει να το πούμε, αλλά να το εννοούμε -γιατί αν δεν το πούμε, θα γίνουμε όλοι γραφικοί-, ότι αυτό είναι το τελευταίο πακέτο μέτρων, για να ξεφύγουμε επιτέλους από αυτή την ακατάσχετη μετρολαγνεία και να πάμε στη συζήτηση για το εθνικό στρατηγικό σχέδιο της χώρας. Να δούμε, δηλαδή, ποιες είναι επιτέλους οι προοπτικές μας».  

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα