Ο Κ. Γαβράς στη Στέγη

Ο διεθνούς φήμης Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς καταθέτει τις απόψεις του για το πολιτικό σινεμά, απόψε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, με αφορμή τη νέα ταινία του «Το κεφάλαιο».

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 8.30 και για όσους ενδιαφέρονται να την παρακολουθήσουν , θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η υποδιευθύντρια της Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Αφροδίτη Παναγιωτάκου, μιλώντας
στη Βάνα Λυκομήτρου τόνισε.
"Θα ξεκινήσω με κάτι που λέει ο ίδιος ο κ. Γαβράς, ότι επί της ουσίας δεν υπάρχει πολιτικό σινεμά. Κι εμείς χρησιμοποιούμε τον όρο, έχοντας κατά νου ότι θα γίνει αυτή η κουβέντα.
Ο ίδιος ο σκηνοθέτης το ερμηνεύει με την έννοια ότι τα πάντα είναι πολιτικά. Όταν κάποιος είναι ενεργός πολίτης και δραστηριοποιείται κι εκφράζεται μέσα από οποιοδήποτε μέσο, ό,τι κάνει αποτελεί πολιτική πράξη. Άρα και το σινεμά , είτε αφορά απευθείας πολιτικά ζητήματα, είτε όχι, είναι μια πολιτική δράση. Με τον κ. Γαβρά θα γίνει μια συζήτηση κυρίως για την πολιτική. Θα την παρακολουθήσει ο κόσμος που θα βρίσκεται στη Στέγη, αλλά και ο κόσμος που δεν θα μπορέσει να βρεθεί στη Στέγη, μέσω της ιστοσελίδας μας www.sgt.gr. Kι επιμένω σε αυτό, γιατί οι θέσεις δεν είναι πολλές, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα είναι εφικτό να μπουν όλοι μέσα στην αίθουσα.. Μέσω του διαδικτύου θα μπορέσει να παρακολουθήσει την συζήτηση και το κοινό που βρίσκεται εκτός Αθηνών.
Αυτό που θα κυριαρχήσει ουσιαστικά είναι το περιεχόμενο της καινούργια του ταινίας, που αφορά στην κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και αφορά ίσως μια νέα πραγματικότητα, που θέλει να πει ότι η οικονομία είναι η νέα πολιτική. Ότι δηλαδή, τα πρόσωπα που διαχειρίζονται την οικονομία, είναι τελικά τα πρότυπα που διαμορφώνουν αυτή τη στιγμή τις πολιτικές εξελίξεις και τα πολιτικά δεδομένα.
Keywords
Τυχαία Θέματα