Ο Γύρος του Κόσμου

Η απόρριψη από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης της πρότασης των ιδιωτών πιστωτών για το PSI, για ένα μεσοσταθμικό επιτόκιο στα νέα ομόλογα της τάξεως του 4% αποτελεί ένα από τα βασικά θέματα των διεθνών πρακτορείων αυτή την ώρα.

Reuters: Το Eurogroup απορρίπτει την πρόταση των ιδιωτών κατόχων ελληνικών ομολόγων -Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης απέρριψαν ως μη ικανοποιητική την προσφορά
των ιδιωτών κατόχων ομολόγων σε μια προσπάθεια αναδιάρθρωσης των ελληνικών χρεών, με αποτέλεσμα να οδηγήσουν τις διαπραγματεύσεις και πάλι στο μηδέν αυξάνοντας την απειλή μιας ελληνικής χρεοκοπίας.

Ευρωζώνη: Κουπόνι 3,5% ζητούν για τα νέα ομόλογα οι χώρες με ΑΑΑ αναφέρει το Dow Jones Newswires.

Bloomberg: H E.E ζητά υπαναχωρήσεις από τους ιδιώτες κατόχους ελληνικών ομολόγων

Σε άλλα διεθνή οικονομικά, η οικονομία της Ιαπωνίας αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 0,4% το 2011, σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα αναφέρει το AFP.

Για το ίδιο θέμα, οι δημοσιονομικές πιέσεις αυξάνονται στην Ιαπωνία, στο 3,1 του ΑΕΠ θα φθάσει το δημόσιο έλλειμμα το 2011 αναφέρει το Bloomberg.

Σε άλλα θέματα, ο ελληνικής καταγωγής Τζον Κυριάκου, πρώην πράκτορας της CIA κατηγορείται ότι αποκάλυψε απόρρητες πληροφορίες σε δημοσιογράφους, όπως τα ονόματα άλλων πρακτόρων, καθώς και στοιχεία για την ανάκριση ενός μέλους της Αλ Κάιντα, αναφέρει το Reuters.

Βαριές κατηγορίες αντάλλαξαν Ρόμνεϊ - Γκίνγκριτς στο ντιμπέϊτ στη Φλόριντα ενόψει των προκριματικών εκλογών αναφέρει το Associated Press.

Πέρασε από την Γαλλική Γερουσία ο νόμος για την ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων λέει το Anadolu.

Για το ίδιο θέμα, η Τουρκία απειλεί με περαιτέρω υποβάθμιση των διπλωματικών της σχέσεων με την Γαλλία αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Itar Tass.
Keywords
Τυχαία Θέματα