Ο Τύπος σήμερα

Η χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup και οι παρασκηνιακές πιέσεις προς τους πιστωτές για το κούρεμα του ελληνικού χρέους,η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με το προεδρείο της ΓΣΕΕ και η διαβεβαίωση ότι η ΝΔ δεν θα στηρίξει πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την περικοπή των μισθών στον
ιδιωτικό τομέα και η παρέμβαση του προέδρου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για την επίθεση που δέχονται οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης είναι τα θέματα που κυριαρχούν.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κατηγορηματικό ΟΧΙ του Αντ.Σαμαρά για τη μείωση μισθών.

Η εφημερίδα γράφει ότι «οχι σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, λέει ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη χθεσινή συνάντησή του με το προεδρείο της ΓΣΕΕ εκτίμησε πως τα εργασιακά ζητήματα, δεν λύνονται με αυτόν τον τρόπο, αλλά με το διάλογο των κοινωνικών εταίρων».

ΑΥΡΙΑΝΗ: Κάτω τα χέρια από τους δικαστές.

Η εφημερίδα τονίζει ότι «ηχηρό ράπισμα προς τους "πραιτοριανούς" του Παπανδρέου, που απειλούν τη δικαιοσύνη με "μακελειό" συνιστά η χθεσινή παρέμβαση του προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ο οποίος και ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση ότι ο Ελληνας δικαστής είναι ανεξάρτητος και δεν εκβιάζεται».

ΕΘΝΟΣ: Κλειδώνουν όλα μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup. Συντελέστηκε το απαιτούμενο βήμα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την κινητοποίηση των δυνάμεων που χρειάζονται για την επιτυχία του εγχειρήματος».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Γέρνοντας Πορφύριος για τα χρόνια της Αποκάλυψης!.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «ο γέροντας για την ικανότητά του να προ-βλέπει....διάφορα θαυμαστά του κόσμου τούτου....»

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Δώρο Ρέππα στον φίλο του Νίκου.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με υπουργική απόφαση τον Ιούνιο του 2011 επετράπη η αγορά με leasing και για τα φορτηγά. Πως επωφελήθηκε ο Αλκης Πέτας, που νοικιάζει έπαυλη-αυτοκίνητα στον αδελφό του Γιώργου".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ελληνική πρωτιά σε φτώχεια και ακρίβεια.

Η εφημερίδα γράφει ότι «πρωταθλητές Ευρώπης στις ανατιμήσεις σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2011. Ακρίβυναν 10% στέγαση, ρεύμα, καύσιμα και ύδρευση, αυξήθηκαν οι τιμές σε εστίαση, ξενοδοχεία».

ΕΣΤΙΑ: Δεν δημιουργούνται θέσεις εργασίας.

Η εφημερίδα τονίζει ότι «η διεθνής οργάνωσης Εργασίας που εδρεύει στην Γενεύη επισημαίνει ότι μέσα στην προσεχή δεκαετία πρέπει να δημιουργηθούν 600 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας. Στην Ελλάδα ο αριθμός των ανέργων προσεγγίζει πλέον το εκατομμύριο».

Η ΑΥΓΗ: Εκβιασμός: Συμβάσεις τέλος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «με διαγραφή του καθεστώτος "μετενέργειας" των συλλογικών συμβάσεων απειλεί το μνημονιακό σύστημα για να επιβάλει δραστική μείωση μισθών. Για κουκουλοφόρους εργοδότες μιλάει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αυθαίρετα. Μειώνουν τα πρόστιμα.

Η εφημερίδα επισημαί
Keywords
Τυχαία Θέματα