Ο Γ. Μουρούτης στον ΑΘΗΝΑ984

Στην προεκλογική περίοδο - εξπρές, ο «ΑΘΗΝΑ 9.84» στρέφει αυτή την εβδομάδα το ενδιαφέρον του στους λεγόμενους «ανθρώπους του προέδρου», επιχειρώντας να ακτινογραφήσει τα επιτελεία των κομμάτων και να σας εξοικειώσει με ανθρώπους, που βρίσκονται μεν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά πολύ κοντά στους εκάστοτε ηγέτες και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Η εκπομπή του «ΑΘΗΝΑ 9.84» «Αθήνα Σήμερα», με τη Νόνη Καραγιάννη φιλοξένησε στις 19/4 μαζί με τον πολιτικό μας συντάκτη, Απόστολο Χονδρόπουλο, τον αναπληρωτή Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Μουρούτη. Μεταξύ άλλων, είπε:

Δημοσιογράφος:
Ο κ. Βενιζέλος χτες στην συνέντευξή του είπε επί της ουσίας ότι  τα όσα λέει τώρα ο κ. Σαμαράς, τα όσα υπόσχεται, είναι με μια άλλη φρασεολογία, η επανάληψη του "λεφτά υπάρχουν"...

Γ. Μουρούτης: «Σημασία δεν έχει τι λέει ο κ. Βενιζέλος, σημασία έχει ποιος τα λέει. Ο κ. Βενιζέλος σας θυμίζω είπε ότι ήταν κατά του μνημονίου, κατά του δημοψηφίσματος, κατά όλης αυτής της πολιτικής. Οπότε δεν έχει μεγάλη σημασία τι λέει ο κ. Βενιζέλος. Σας θυμίζω ότι για το δημοψήφισμα, που τώρα το ξορκίζει, έλεγε ότι ήταν κίνηση εκτόνωσης ή λύτρωσης...».

Δημοσιογράφος: Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε ποιες κατηγορίες έχει δεσμευτεί άμεση αποκατάσταση, χαμηλοσυνταξιούχους και πολύτεκνους;

Γ. Μουρούτης: «Ο κ. Σαμαράς έχει πει ότι δεν υπόσχεται τίποτα, σε κανέναν. Ένα πράγμα υπόσχεται και το οποίο το έχει κοστολογήσει, το έχει παρουσιάσει στην τρόικα, θα το ξαναπαρουσιάσει στο Ζάππειο ΙΙ. Είναι η αποκατάσταση των αδικιών. Στην οριζόντια ισοπέδωση της κοινωνίας μας που μας έφερε το ΠαΣοΚ και το μνημόνιο, έγιναν βαθιές αδικίες. Μια από αυτές ήταν το κόψιμο των συντάξεων σε ανθρώπους που έπαιρναν κάτω από 700 ευρώ. Αυτό είτε το θέλει το ΠαΣοΚ είτε ο κ. Βενιζέλος, είτε δεν το θέλει, θα το αποκαταστήσει ο κ. Σαμαράς... Η οικονομική πρόταση που θα παρουσιάσει την Κυριακή στο Ζάππειο, θα είναι αναλυτικότατη, τεκμηριωμένη, κοστολογημένη με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα...».

Δημοσιογράφος: Ο κ. Βενιζέλος είπε χτες ότι ο κ. Σαμαράς έχει εμμονή στο να γίνει πρωθυπουργός, θεωρώντας, όπως είπε, ότι η πατρίδα του χρωστάει.

Γ. Μουρούτης: «Ο κ. Βενιζέλος ότι και να λέει έχει μικρή σημασία. Είναι ο τελευταίος άνθρωπος που μπορεί να μιλάει για εμμονές. Το 2007 έτρεξε, μόλις έχασε ο Γιώργος Παπανδρέου, τότε να πάει στο Ζάππειο και να αυτοαναγορευτεί αρχηγός του ΠαΣοΚ... Ο Αντώνης Σαμαράς έμεινε έντεκα χρόνια σπίτι του για αυτά που πίστευε την περίοδο που γινόταν το "πάρτυ των Τσοχατζοπουλέων". Γύρισε και ψηφίστηκε από τον ίδιο τον κόσμο κόντρα σε ισχυρές τότε υποψηφιότητες...».

Σε άλλο σημείο είπε: «Ο κόσμος έχει δύο εβδομάδες να αποφασίσει αν θέλει να ψηφίσει θετικά ή να ψηφίσει τιμωρητικά. Και οι δύο επιλογές έχουν κόστος. Στην πρώτη επιλογή δεν έχει μεγάλους δρόμους, ένας είναι ο δρόμος, ο ευρωπαϊκός κατά την άποψη μου. Στην δεύτερη επιλογή μπορεί να εκτονωθεί για όλα τα λάθη της μεταπολίτευσης, αλλά τη Δευτέρα
Keywords
Τυχαία Θέματα