Ο Γ. Μιχελάκης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, μίλησε στις 18/11 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων είπε:

* Για τη δήλωση του Α. Γεωργιάδη περί ευθύνης του ΠαΣοΚ για τη μη επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα: "Μένω στα θετικά της συνεργασίας με το ΠαΣοΚ".

«Δεν θα ήθελα να σχολιάσω την δήλωση του κ. Γεωργιάδη. Είναι λίγο άχαρο να μπαίνουμε στη λογική να κουβεντιάζουμε τις θέσεις των συναδέλφων, με
την έννοια ότι πάντα εκφράζονται προσωπικές απόψεις, πάντα υπάρχουν απόψεις, οι οποίες έχουν προσωπικό στίγμα. Αυτό αφορά και εμένα βέβαια και όλους τους συναδέλφους. Αλίμονο αν όλοι ήταν συντεταγμένοι σε μια άποψη, μια γραμμή και μια θέση. Τουλάχιστον, για τα αστικά κόμματα, θεωρώ ότι αυτό θα ήταν λάθος και έγκλημα. Καθένας δικαιούται να έχει την άποψη του. Για να μην φανεί ότι προσπαθώ ν' αποφύγω την ερώτηση, θέλω να σας πω ότι είναι η πρώτη φορά που έχουμε πολυκομματική διακυβέρνηση στην Ελλάδα».

Δημοσιογράφος: Δικομματική τουλάχιστον...

Γ. Μιχελάκης: «Όχι. Αναφέρομαι και στον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης. Δηλαδή, τρεις ετερόκλητες πολιτικές δυνάμεις, ένα κόμμα αριστερό, όπως η Δημοκρατική Αριστερά, το ΠαΣοΚ και η Νέα Δημοκρατία. Σας θυμίζω ότι ΠαΣοΚ και Νέα Δημοκρατία ήταν εκ διαμέτρου αντίθετα σε πολιτικές πρακτικές, σε φιλοσοφία και σε ιδεολογικές απόψεις και αυτή τη στιγμή συγκυβερνούν, προσπαθώντας να βγάλουν τη χώρα από αυτή την κατάσταση. Εγώ, λοιπόν, θέλω να μείνω στα θετικά αυτής της συνεργασίας. Η συνεργασία σίγουρα έχει προβλήματα. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, αλλά αυτό που θέλω να τονίσω είναι τα θετικά αποτελέσματα και τον πρώτο χρόνο που τα κόμματα ήταν τρία και το υπόλοιπο διάστημα που έμεινε η Νέα Δημοκρατία και το ΠαΣοΚ. Τα κόμματα αυτά κατόρθωσαν να σώσουν τη χώρα από τη χρεωκοπία, ν' αποκαταστήσουν την αξιοπιστία της και να μπορέσουμε να πετύχουμε κάποια αποτελέσματα...».

* Για τη δήλωση του Δ. Παπαδημούλη για μια συμφωνία πακέτο μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων: "Σε σωστή κατεύθυνση η πρότασή του":

«Έχω την αίσθηση ότι σε ορισμένα σημεία είναι αντιδιαμετρικά αντίθετη από τις δηλώσεις που έχουν εκφράσει μέχρι σήμερα τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Και να γίνω πιο συγκεκριμένος, ο κ. Παπάς, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., έχει πει ότι σε μια τέτοια συνάντηση, αυτό που θα ζητήσει ο κ. Τσίπρας από τον κ. Σαμαρά είναι η παραίτησή του. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι η δήλωση του κ. Παπαδημούλη είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Σε άρθρο μου στην εφημερίδα "REALNEWS" την Κυριακή, ανέφερα ότι ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να κάνει ένα ακόμα βήμα, να πάρει τηλέφωνο τον Αλέξη Τσίπρα, να τον καλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου και να συζητήσουν για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως επίσης και για άλλα εθνικά θέματα... Πιστεύω ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν θα δείξει αυτή την αδιαλλαξία και αυτή την πολιτική του "όχι" σε όλα, διότι η χώρα πραγματικά βρίσκεται σε δύσκολη καμπή... Ο Αντώνης Σαμαράς έχει, ήδη, πει στον Αλέξη Τσίπρα, απ' όταν έγινε η συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, "έλα να κουβεντιάσουμε για τα θέματα της εκλογής Προέδρου και για τα υπόλοιπα"».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα