Μ. Βορίδης: Σχέδιο για την πάταξη της διαφθοράς στην υγεία

Το σχέδιο για την πάταξη της διαφθοράς στην υγεία παρουσιάζει στο υπουργείο Υγείας, ο υπουργός Μάκης Βορίδης.

Παρών είναι και ο πρώην υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Βασικός σκοπός του σχεδίου είναι η απλοποίηση των διαδικασιών σε υποθέσεις διαφθοράς, όπως και ο καθορισμός με σαφήνεια των διοικητικών και πειθαρχικών ποινών.

Αμέσως μετά, το σχέδιο θα σταλεί στον Εθνικό Συντονιστή για την Καταπολέμηση της

Διαφθοράς, Ιωάννη Τέντε.

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, αυτό που απαιτείται πρωτίστως, είναι η διασύνδεση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και φυσικά η στήριξη από την πλευρά των πολιτών.

Για το λόγο αυτό, αναμένεται να δημιουργηθεί άμεσα, ένας ιστότοπος στον οποίο θα μπορούν να καταγγέλλουν οι πολίτες, τα περιστατικά διαφθοράς που συναντούν.

Μάλιστα, όπως πρόσφατα τόνισε σε ομιλία του, στο πρόσφατο συνέδριο του ΕΟΠΥΥ για την πάταξη της διαφθοράς και της απάτης, όσοι παρανομούν θα είναι αντιμέτωποι με ισόβια ποινή.

Όπως έχει ξεκαθαρίσει, όσοι συστηματικά παραβιάζουν το νόμο και εμφανίζουν παραβατικότητα με την οποία ζημιώνουν με χιλιάδες ευρώ το σύστημα και δη το Δημόσιο, τότε πράγματι, αυτοί θα βρεθούν σε πολύ δεινή θέση.

«Οι παραβάτες για παράδειγμα των 150.000 ευρώ σε υπερσυνταγογράφηση, εφόσον αυτό αποδειχθεί τελεσίδικα, θα βρεθούν αντιμέτωποι ακόμη και με ισόβια ποινή», τονίζει ο κ. Βορίδης.

Οι ποινές αυτές, σύμφωνα με τον υπουργό, θα αφορούν, είτε δωροδοκία, είτε απάτη είτε οποιαδήποτε άλλη καταχρηστική και αξιόποινη συμπεριφορά (αν ασκηθούν δηλαδή οι ποινές στο πλαίσιο του νόμου 1600/50 περί καταχραστών του δημοσίου).

Πηγή: Onmed.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα