Δέσμευση Πούτιν για μεταρρυθμίσεις

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προσπάθησε σήμερα να καθησυχάσει τους ξένους επενδυτές επισημαίνοντας ότι η χώρα του έχει δεσμευτεί να προχωρήσει σε φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις, ενώ προειδοποίησε τους αντιπάλους του ότι δεν θα επιτρέψει στις διαμαρτυρίες να μετατραπούν σε κοινωνική αναταραχή.

Προσπαθώντας να καθησυχάσει τις ανησυχίες ότι η επιστροφή του στην προεδρία έπειτα από τέσσερα χρόνια θα εμποδίσει τις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, ο Πούτιν δήλωσε σε ένα φόρουμ επενδυτών στην Αγία Πετρούπολη ότι θα αντιμετωπίσει τη διαφθορά και θα προσπαθήσει να μειώσει

την εξάρτηση της Ρωσίας από τις εξαγωγές ενέργειας.

«Έχουμε καταρτίσει ένα ολόκληρο πρόγραμμα ευρέων μεταρρυθμίσεων. Έχει μεγάλη λαϊκή υποστήριξη. Θεωρώ την εφαρμογή του ως την πρωταρχική μου αποστολή ως πρόεδρος», επεσήμανε ο Πούτιν.

Οι ιδιωτικοποιήσεις θα πρέπει να είναι δίκαιες και έντιμες, πρόσθεσε ο ρώσος πρόεδρος αναφερόμενος σε συμφωνίες που στο παρελθόν επέτρεψαν σε λίγους επιχειρηματίες να συγκεντρώσουν πλούτο και εξουσία.

Ο Πούτιν περιέγραψε τη Ρωσία ως μια δυνατή χώρα, ικανή να αντιμετωπίσει ακόμη μια νέα παγκόσμια οικονομική κρίση και ξεκαθάρισε ότι η Μόσχα θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις με δικούς της όρους.

Όσον αφορά τις διαδηλώσεις που εξακολουθούν να πραγματοποιούνται εναντίον του, ο ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε ότι δεν θα επιτρέψει να παρεκτραπούν.

«Η δίψα για αλλαγή είναι αναμφισβήτητα η μηχανή της προόδου, όμως γίνεται αντιπαραγωγική και επικίνδυνη όταν οδηγεί στη διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης», επεσήμανε.

Ο 59χρονος πρόεδρος υπογράμμισε τη δέσμευσή του σε μια υγιή δημοσιονομική πολιτική, ενώ πρόσθεσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιεσδήποτε συνέπειες από την κρίση χρέους στην ευρωζώνη και είναι έτοιμη να επαναφέρει σε ισχύ τα μέτρα που χρησιμοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση της κρίσης του 2008-9.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα