Ο Γ. Κουμουτσάκος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, μίλησε στις 8/6 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84», στις Νόνη Καραγιάννη και Λαμπρινή Θωμά.

Μεταξύ άλλων, είπε:
Ν. Καραγιάννη: Προχθές είδα στο διαδίκτυο, ότι μονοπωλήσατε το ενδιαφέρον, διότι η συνομιλία σας με τον κ. Μπαρόζο είχε ως αναφορά και το κίνημα των «Αγανακτισμένων», το οποίο εσείς θέσατε...

Γ. Κουμουτσάκος: «Είναι ένα πολιτικό γεγονός, ιδιαίτερης σημασίας και πολλών διαστάσεων, αυτό το οποίο συμβαίνει τις τελευταίες δέκα πέντε ημέρες στην Ελλάδα
και στην Αθήνα. Πίστεψα, ότι θα έπρεπε να μεταφερθεί και να συζητηθεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με ποια έννοια: ότι έχουμε ένα πολιτικό γεγονός, ότι φαίνεται πως μια πολιτική δεν έχει τη στήριξη, ούτε καν την ανοχή της κοινωνίας, επομένως, είναι ένα ζήτημα, πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι. Και αυτός ήταν ο λόγος που το έθεσα. Πώς μια πολιτική, η οποία μπορεί να συνοψίσει το δίλημμα "είτε εξαντλητική λιτότητα, είτε πτώχευση", μπορεί, χωρίς την στήριξη της κοινωνίας, να προχωρήσει...».
* Για το κίνημα των «Αγανακτισμένων»:

«Τα χαρακτηριστικά αυτού του πολιτικού γεγονότος, που το κάνουν ακόμα πιο σημαντικό, είναι το αυθόρμητο, ότι δεν ελέγχεται από κάποιο κόμμα, δεν παίζουν κάποιο ρόλο αυτοί οι άνθρωποι. Αυτοί οι άνθρωποι, ουσιαστικά, εκφράζουν μια ανησυχία για την προοπτική και την αξιοπρέπεια τη δική τους, της οικογένειάς τους και των παιδιών τους. Εδώ, στις Βρυξέλλες, ακούστηκε η βοή των γεγονότων και είναι ανήσυχοι γι' αυτό. Ακριβώς γιατί έχει αυτά τα χαρακτηριστικά...».

* Για συναίνεση:

«Η συναίνεση είναι σαφώς μια ευχάριστη λέξη. Πώς τη θέλουμε όμως, ως σύνθημα ή να έχει πραγματικό περιεχόμενο; Αν τη θέλουμε ως πολιτική πράξη ουσίας, θα πρέπει να απαντήσουμε σε ένα δεύτερο, αμείλικτο, ερώτημα: συναίνεση, επί ποίας βάσης; Είδατε χθες τι συνέβη στη συνάντηση του Τομέα Οικονομικών του ΠαΣοΚ. Ογδόντα βουλευτές, ουσιαστικά, ήραν τη δεδηλωμένη».

Ν. Καραγιάννη: Φτάνουν και στο Ευρωκοινοβούλιο αυτά;

Γ. Κουμουτσάκος: «Βεβαίως και φτάνουν. Επί ποίας βάσεως; Ό,τι δεν δίνουν οι κυβερνητικοί βουλευτές, θα το δώσει η αντιπολίτευση; Να κατασκευάσουμε ένα πολιτικό υβρίδιο;».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα