«Αγανακτισμένοι» και εμπορική κίνηση

Συνεχίζεται, για τρίτη ημέρα, η έρευνα του «ΑΘΗΝΑ 9.84» για τους «Αγανακτισμένους», που παρουσιάζεται καθημερινά στην εκπομπή της Νόνης Καραγιάννη, «Αθήνα Σήμερα», 11 με 1 μετά το μεσημέρι. Πώς το κίνημα των "αγανακτισμένων" επηρεάζει τα εμπορικά καταστήματα, στο κέντρο της Αθήνας; Άνθρωποι του εμπορικού κόσμου μίλησαν στη δημοσιογράφο Ανδρονίκη Τσατσαρώνη και μεταξύ άλλων, τόνισαν:
* ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΦΡΩΝΑΣ, αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών:

«Αγανακτισμένοι
είμαστε και εμείς μαζί τους. Δεν είναι ότι και εμείς είμαστε αντίθετοι ή είμαστε ικανοποιημένοι με όλα τα μέτρα τα οποία παίρνουν, και μην ξεχνάτε την προσπάθεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων -και ειδικά στο κέντρο της Αθήνας-, που όλα αυτά τα χρόνια -όχι μόνο σήμερα-, με τις πορείες, είναι δύσκολες οι μέρες που ζούμε και παράλληλα προσπαθούμε να κρατήσουμε τις θέσεις εργασίας. Σίγουρα η εικόνα σήμερα, στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας, οι "αγανακτισμένοι" που έχουν κατέβει, θα θέλαμε εκτός από τις καφετέριες, που σίγουρα εκεί έχει δημιουργηθεί μια θετική εικόνα - γιατί θα πιω έναν καφέ, ένα νερό... Μαζί με αυτό, θα θέλαμε να δουν ότι υπάρχουν και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με είδη ένδυσης και υπόδησης, που θα θέλαμε να τις δουν θετικά».
* ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΣΗΣ, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής και πρόεδρος των καταστηματαρχών Μοναστηρακίου:

«Τα καταστήματα του ιστορικού κέντρου της Αθήνας έχουν επηρεαστεί από πολλούς άλλους παράγοντες, εδώ και πολύ καιρό, από τη γενικευμένη ανασφάλεια που επικρατεί στο κέντρο, τις διαδηλώσεις και πορείες που καθημερινά κλείνουν το κέντρο, από την απουσία τουριστικής πολιτικής. Και, δυστυχώς, έχουμε το φαινόμενο πλέον να "τρίβουν τα χέρια τους" τα πολυκαταστήματα, πέριξ του ιστορικού κέντρου της πόλης. Το κίνημα των "αγανακτισμένων", είναι ένα κίνημα που προβληματίζει τον εμπορικό κόσμο της Αθήνας, και είναι το "κερασάκι στην τούρτα". Κατ' ουσίαν, συγκεντρώνονται μετά τις 7 το απόγευμα, άρα μιλάμε για δύο ώρες απογευματινές και δεν επηρεάζει αυτό ουσιαστικά την εμπορικότητα».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα