Η Ε. Κουρουπάκη στον ΑΘΗΝΑ984

Η βουλευτής του ΠαΣοΚ, Ευαγγελία Κουρουπάκη, μίλησε στις 8/6 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.
Μεταξύ άλλων είπε:

Δημοσιογράφος: Εδώ υπάρχει ένα μείζον θέμα. Η χώρα χρειάζεται ένα δανεισμό, χρειάζεται Μεσοπρόθεσμο. Εντάξει, έχουμε ο καθένας την άποψή του, κάποια στιγμή πρέπει να καταλήξουμε και να πούμε «πάμε, έτσι...»
Ε. Κουρουπάκη: «Οι συνάδελφοι έκριναν, ότι καθένας έπρεπε να πει την άποψή του.... Άρα, ο καθένας έχει και την ευθύνη όσων είπε. Και το ποσό συμβάλλει ή όχι στην
έξοδο της χώρας από την κρίση., ας αναλάβει ο καθένας την ευθύνη.  Δηλαδή, δεν μπορεί η κ. Βάσω Παπανδρέου να λέει στον κ. Παπακωνσταντίνου, ότι "το Νοέμβριο του 2009 ήμουν στο γραφείο σου και σου είπα να πάρεις μέτρα''. Ας πήγαινε πάλι στο γραφείο του, να του πει αν θέλει να συμβάλλει. Τι νόημα έχει αυτό, δηλαδή; Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν πήγα στο ΚΤΕ - για να ακούσω, τι;».
Δημοσιογράφος: Δηλαδή, δεν συμβάλλουν αυτές οι απόψεις, αντιδράσεις, διαφωνίες, σε ένα τέτοιο κλίμα;
Ε. Κουρουπάκη: «Συμβάλλουν και πολύ, άλλα σε άλλο χώρο και άλλο σε άλλο χρόνο. Η διαδικασία, ως ΚΤΕ Οικονομικών δηλαδή, δεν θα έπρεπε να είναι αυτή, κατά τη γνώμη μου...».
Και πρόσθεσε: Δεν θα έλεγα, ότι υπήρξε αμφισβήτηση στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου. Ίσως στους χειρισμούς ή στον τρόπο διαχείρισης. Ωστόσο, υπήρξαν και προτάσεις πολύ εποικοδομητικές και, προφανώς, θα ήταν προτάσεις συμβολής σε μία έξοδο, σε μια άλλη οπτική γωνία. Το θέμα είναι, αν αυτό έπρεπε να γίνει χθες και στο συγκεκριμένο χώρο ».
Σε άλλο σημείο, είπε: «Ξαφνικά, γίνεται ένας συνδυασμός αυτής της ''έγερσης'' των βουλευτών του ΠαΣοΚ, σε συνδυασμό με τον κόσμο που είναι στις πλατείες. Να δούμε τα χαρακτηριστικά του καθενός; Τι θέλει ο καθένας; Γιατί πήγαν και διάφοροι συνάδελφοι χθες και είπαν, ότι ο κόσμος είναι στις πλατείες και εντάξει... Δεν βλέπω ότι ο κόσμος που είναι στις πλατείες, είναι ο κόσμος που μπορεί να σκεφτεί δημιουργικά, για να βγούμε από την κρίση. Γιατί ο κόσμος αυτός βάζει ένα ραντεβού στις 6 το απόγευμα και πάει και κάνει την πλάκα του στην πλατεία, κατά τη γνώμη μου, γιατί περνάω κάθε μέρα και τους βλέπω».
Δημοσιογράφος: Δεν είναι έτσι, γιατί θα σας έλεγα ότι αν μετρήσω την πανσπερμία απόψεων στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ, τα ίδια ακούς και στην πλατεία Συντάγματος...
Ε. Κουρουπάκη: «Ακριβώς... Μόνο που από τη μία πλευρά είναι η αγωνία που έχει ο κάθε βουλευτής, πώς θα βγούμε από αυτό το πράγμα -είναι η προσωπική του άποψη-, που έχει και πρόταση. Εκεί είναι η διαφορά, ενώ στην πλατεία δεν άκουσα πρόταση. Εσείς ακούσατε;».
Δημοσιογράφος: Στην πλατεία, ο κόσμος διαμαρτύρεται, γιατί «πονάει» και δεν βλέπει και αισιοδοξία...
Ε. Κουρουπάκη: «Μα, δεν βλέπει, γιατί ο κόσμος δεν είναι διατεθειμένος να δει το πράγμα αισιόδοξα και να μην το δει ατομικά. Ο καθένας βλέπει τον εαυτό του και πόσα του έκοψαν και πόσα μπορεί να του κόψουν και αυτά... Όμως, οι πιο πολλοί εκεί, είτε είναι φοιτητές που σιτίζονται από την οικογένεια -τον μπαμπά και τ
Keywords
Τυχαία Θέματα