Ο Γ. Δατσέρης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο κ. Γιάννης Δατσέρης, στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου, μίλησε στις 08/06 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84»
και τον Άρη Τόλιο.
Μεταξύ άλλων είπε:
* Για εγκληματικότητα, τη Χρυσή Αυγή και το περιστατικό αυτοδικίας στην Παιανία:

«Το κλίμα αυτό το εισπράτουμε με απόλυτη δυσαρέσκεια, με αποτροπιασμό και σκεπτικισμό... Πρέπει  να ανασχεθεί. Ένα από τα σοβαρότερα πράγματα που διάβασα, λέει
το εξής: Τρεις φορές, τα τελευταία 90 χρόνια, η Ελλάδα, το 1920 - 1922, το 1944 - 1946 και το 1965 - 1967, ενώ οι ηγεσίες της -οι κοινωνικές, πολιτικές, οι οικονομικές-, έβλεπαν να έρχεται η Μικρασιατική Καταστροφή, ο Εμφύλιος πόλεμος και η Δικτατορία, δεν έκαναν τίποτα για να το αποτρέψουν και άφησαν τα πράγματα να εξελιχθούν σε μια "αυτοκτονία του έθνους". Δε θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα επαναληφθεί τώρα. Και όσον αφορά το ΠαΣοΚ, κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να αφυπνήσουμε, να κάνουμε ένα κάλεσμα ψυχραιμίας, ενότητας, σοβαρότητας, υπευθυνότητας και του μέτρου, του εφικτού, προκειμένου να ανασχεθούν τα πράγματα...».

Σε ερώτημα και για την ευθύνη του ΠαΣοΚ, ο κ. Δατσέρης τόνισε: «Ως πολιτικός φορέας και ως άσκηση εξουσίας, δεν έχουμε ταυτιστεί ποτέ με  αντιδημοκρατικά μέτρα, με ακτιβίστικες οριακές κινητοποιήσεις που προπηλακίζουν, προκαλούν την ανθρώπινη προσωπικότητα, προσβάλουν το δημόσιο χώρο, την αξιοπρέπεια, ασκουν φυσική βία. Κάποιες άλλες πολιτικές δυνάμεις εκπαίδευαν τις συνιστώσες τους σε τέτοιες ενέργειες, κλιμακώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, πέρισυ τέτοια εποχή και τώρα ήρθαν οι αυθεντικοί, οι ακροδεξιοί, η φωλιά του φιδιού και καλλιεργήθηκε αυτό το κλίμα. Αντί ενός σοβαρού διαλόγου, να δούμε τι διέξοδο θα βρούμε δημοκρατικά, πήγαμε να κάνουμε ακτιβίστικα κινήματα και κινήματα κατά της αξιοπρέπειας και εναντίον φυσικών προσώπων».  

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα