Ο Ελληνικός Κινηματογράφος πάει Λ.Άντζελες

Στο 6ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Aντζελες θα μεταφερθεί - μέσα από τον κινηματογραφικό φακό- ο αγώνας ενάντια στην ελληνική κρίση, από τις 31 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου. Στόχος των διοργανωτών είναι να προβάλλουν ταινίες της νέας γενιάς κινηματογραφιστών, οι οποίοι αντλούν εμπνεύσεις για την έκφραση της καλλιτεχνικής τους δημιουργίας, μέσα από τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Λος ʼντζελες - από το

2007 που ιδρύθηκε έως και σήμερα- αναγνωρίζει τις πιο αξιόλογες προσφορές Ελλήνων και ελληνικής καταγωγής δημιουργών της έβδομης τέχνης. Οι διακρίσεις που απονέμονται έχουν γίνει ευρύτερα γνωστές ως Βραβεία Ορφέας. Οι νικητές του φετινού διαγωνισμού θα προέλθουν από 22 παραγωγές, που έχουν ήδη προκριθεί. Οι επιλογές θα γίνουν από επιτροπή, που απαρτίζεται από εξαίρετες προσωπικότητες του Χόλυγουντ. Σύμφωνα με την καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Λος ʼντζελες, Έρση Δάνου, η απονομή των Βραβείων Ορφέα, από το 2007, όταν καθιερώθηκαν, συμβάλει τα μέγιστα στην προβολή της καινοτόμου δουλειάς αναγνωρισμένων Ελλήνων καλλιτεχνών.

Φέτος, η απονομή των βραβείων και το πάρτι θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Κυριακής, 3 Ιουνίου, στην επίσημη κατοικία της Γενικής Προξένου της Ελλάδας στο Λος ʼντζελες, Ελισάβετ Φωτιάδου, όπου οι προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και ένα ρεσιτάλ της γεννημένης στην Αυστραλία ομογενούς τραγουδίστριας, Vassy. Στην επιτροπή που θα επιλέξει τους φετινούς νικητές των βραβείων συμμετέχουν καταξιωμένες προσωπικότητες της έβδομης τέχνης, όπως ο πρόεδρός της, καθηγητής κινηματογραφικών σπουδών, Fred Linch. Ο ίδιος έχει διατελέσει πρόεδρος των ελλανοδίκων επιτροπών του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Palm Springs, του Φεστιβάλ Εβραϊκών Ταινιών στο Scottsdale Αριζόνας, και του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Βλαδιβοστόκ στην Ρωσία.

Στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ, ο Fred Linch θα κάνει ένα αφιέρωμα στον αξέχαστο Έλληνα κινηματογραφιστή, Θεόδωρο Αγγελόπουλο, για τον οποίο διδάσκει και ένα ειδικό μάθημα για την προσφορά του, στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνας.

Είκοσι δύο ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους συνθέτουν το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ, που φιλοδοξεί φέτος να δείξει πώς «νικάς την κρίση μέσα από τον φακό». Το πρόγραμμα μεγάλου μήκους του φετινού Φεστιβάλ περιλαμβάνει το «Tungsten» του Γιώργου Γεωργόπουλου, το «Τρεις Μέρες Ευτυχίας» του Δημήτρη Αθανίτη, τον «ʼδικο Κόσμο» του Φίλιππου Τσίτου, το «Wasted Youth» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου αλλά και τον «Σούπερ Δημήτριο» του Γιώργου Παπαϊωάνου, τους «Ιππείς της Πύλου» του Νίκου Καλογερόπουλου, την «Πρώτη Ύλη» του Χρήστου Καρακέπελη, το «Fortunate Son» του Ελληνοκαναδού Τόνι Ασημακόπουλος καθώς και το «Appartamento ad Atene» με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση.

Το πάζλ του προγράμματος ταινιών μικρού μήκους συνθέτους ενδιαφέρουσες δημιουργίες όπως οι «Casus Belli» του Γιώργου Ζώη, «Just a Perfect Day» του Εύρη Παπανικόλα, «Πίστομα» του Γιώργου Φουρτούνη, «ο Μπαμπάς

Keywords
Τυχαία Θέματα