Ο Δ. Κούρκουλας στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας, μίλησε στις 9/10 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την επίσκεψη πρωθυπουργού στο Ισραήλ:

«Όλες οι συμφωνίες που υπεγράφησαν -δέκα στο σύνολο-, έχει η κάθε μια ξεχωριστά την αξία της. Βεβαίως στον ενεργειακό τομέα οι προοπτικές συνεργασίας με το Ισραήλ και με άλλες χώρες της περιοχής είναι πολύ μεγάλες και σημαντικές. Αλλά και ο συμβολισμός αυτής της συνάντησης των δύο κυβερνήσεων δίνει πολύ ισχυρό πολιτικό μήνυμα. Πιστεύω ότι και στον ενεργειακό τομέα η συνεργασία των δύο
χωρών μπορεί να αποβεί επωφελής και για τις δύο πλευρές, αλλά όχι μόνο σε αυτόν τον τομέα. Εκτιμώ ότι είναι σημαντικές και οι δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού για τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα. Είναι μια στήριξη, αυτή την κρίσιμη στιγμή, στην προσπάθεια μας να προσελκύσουμε ξένες επενδύσεις...».

* Για τη Χρυσή Αυγή:

«Αυτό το όνειδος του ελληνικού πολιτικού συστήματος θα πρέπει με κάποιο τρόπο να απομονωθεί, διότι, είναι ντροπή για τη χώρα μας. Όχι για να ευχαριστήσουμε ορισμένους φίλους μας, είτε αυτοί είναι Ευρωπαίοι, είτε όχι. Πρώτα απ' όλα το οφείλουμε στην ιστορία και στην τιμή μας, διότι αποτελεί ντροπή, το να εκπροσωπούμαστε στην ελληνική Βουλή ή στην Ευρωβουλή από πολιτικούς σχηματισμούς με ναζιστικές και φασιστικές ιδέες. Άρα πέραν, των θετικών επιπτώσεων που μπορεί να έχει για την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, η Χρυσή Αυγή πρέπει να απομονωθεί, διότι αποτελεί πηγή κινδύνου για την κοινωνία και την δημοκρατία μας».

Σε άλλο σημείο είπε: «Πολλοί εταίροι μας, φίλοι μας, είχαν διατυπώσει την δυσαρέσκεια και τους φόβους τους, τους οποίους συμμεριζόμαστε πλήρως. Δεν χρειάζεται να μας δίνουν μαθήματα. Όπως είπα, ο ελληνικός λαός έχει δώσει μάχες, έχει νιώσει στο πετσί του την έλλειψη ελευθερίας, τι σημαίνει ολοκληρωτική ιδεολογία και στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο και στην περίοδο της δικτατορίας. Άρα ξέρουμε και ενδιαφερόμαστε, πρώτοι από όλους, να απομονώσουμε αυτή την επικίνδυνη, για την δημοκρατία και την κοινωνία μας, ιδεολογία...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα