Ενισχύονται τα ποσοστά της Μέρκελ σε νέα δημοσκόπηση

Το κόμμα της Μέρκελ εκτοξεύεται στο 45% από το 41,5% που πήρε στις εκλογές, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες περιορίζονται στο 24% από το 25,7%. Το κόμμα των ευρωσκεπτικιστών που τάσσονται κατά του ευρώ, συγκεντρώνουν ποσοστό 6% και θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως σε περίπτωση που γίνουν επαναληπτικές εκλογές, θα εισέλθει στη γερμανική βουλή.

Η Αριστερά σημειώνει απώλειες της τάξης του 0,6 και περιορίζεται στο 8%, όσο ακριβώς συγκεντρώνουν και οι Πράσινοι, οι οποίοι στις πρόσφατες εκλογές έλαβαν 8,4%. Χαμένοι είναι και πάλι οι Ελεύθεροι Δημοκράτες , οι οποίοι πέφτουν ακόμη χαμηλότερα από το εκλογικό 4,8%, στο 3%.

Παρ’ όλα αυτά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών φαντάζει απίθανο σενάριο, μιας και αναλυτές σημειώνουν πως τελικά θα επιτευχθεί ο «μεγάλος συνασπισμός». Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Emnud για τον τηλεοπτικό σταθμό N24, το 79% των Γερμανών θεωρεί ότι χριστιανοδημοκράτες και σοσιαλδημοκράτες θα ενώσουν τελικά τις δυνάμεις τους, ενώ μόλις το 9% προβλέπει ότι η κ. Μέρκελ θα συνεργαστεί τελικά με τους Πράσινους. Η εικόνα ωστόσο είναι διαφορετική όταν οι πολίτες καλούνται να δηλώσουν ποια θα επιθυμούσαν οι ίδιοι να είναι η έκβαση των διαπραγματεύσεων. Το 46% τάσσεται υπέρ του «μεγάλου συνασπισμού», το 22% υπέρ της συνεργασίας με τους Πράσινους, ενώ το 25% προτιμά την διεξαγωγή νέων εκλογών.

Keywords
Τυχαία Θέματα