Ο Δ. Καρύδης στον ΑΘΗΝΑ984

O γραμματέας Επικοινωνίας του ΠαΣοΚ, Δημήτρης Καρύδης, μίλησε στις 27/3 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και την Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την αστυνομική βία στις καθαρίστριες στο υπουργείο Οικονομικών:

«Τέτοιου είδους εντάσεις και προπηλακισμοί πρέπει να αποφεύγονται και ειδικά απέναντι σε ανθρώπους, σε γυναίκες, που στην ζωή τους περνούν δύσκολα. Όλη αυτή η ιστορία με την διαθεσιμότητα και τις αλλαγές στο δημόσιο, έπληξε με πολύ βαρύ τρόπο αυτό τον κλάδο των εργαζομένων στον δημόσιο
τομέα. Άρα χρειάζεται να υπάρχει κατανόηση και όχι τέτοιου είδους καταστάσεις, που μας βαραίνουν όλους».

* Για το πολυνομοσχέδιο:

«Εδώ υπάρχει ένα καλό και ένα κακό. Ένα θέμα είναι ότι η διαπραγμάτευση συνεχιζόταν μέχρι χθες το βράδυ, για να κλείσουν τα τελικά κείμενα και το κακό είναι ότι ο κ. Χατζηδάκης χειρίστηκε με λάθος τρόπο όλη αυτήν την υπόθεση, σε θέματα που τον αφορούν».

Δημοσιογράφος: Θέλετε να μου πείτε πού εντοπίζετε το λάθος; Στο γεγονός ότι έγινε η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ προαπαιτούμενο;

Δ. Καρύδης: «Όχι. Έγινε και αυτό και ήταν λάθος, γιατί ναι μεν λέμε όλοι ναι στις μεταρρυθμίσεις αλλά, από εκεί και πέρα, πρέπει να υπάρχει και διάλογος. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι αρκετοί υπουργοί λένε ότι πριν υπάρξουν οι τελικές διατυπώσεις, θα πρέπει και εμείς να γνωρίζουμε, όπως οι κκ Τσαυτάρης, Χρυσοχοΐδης και Γεωργιάδης, όπως και εμείς; Οι αντιπροσωπείες των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων που και αυτές δεν γνώριζαν μέχρι και χτες το βράδυ, σήμερα θα πάρουν τα κείμενα στα χέρια τους».

Δημοσιογράφος: Άρα οι αντιδράσεις που εκδηλώνονται στο κόμμα σας πού εστιάζονται;

Δ. Καρύδης: «Εστιάζονται στο ότι με αυτήν την ιστορία της κτηνοτροφικής παραγωγής και του γάλακτος, θα πρέπει να πάμε σε λύσεις που να ενδυναμώνουν την κτηνοτροφική μας παραγωγή, να στηρίζουν τους κτηνοτρόφους και να έχουμε παράλληλα καλή ποιότητα και προσιτές τιμές στην αγορά».

* Για τους βουλευτές του ΠαΣοΚ που αρνούνται να ψηφίσουν:

«Εγώ συμφωνώ για θέματα που τίθενται επί της ουσίας και διαφωνώ με πολιτικούς χαρακτηρισμούς ή πολιτικές αντιδράσεις. Προτιμώ να πούμε ότι θα εξαντλήσουμε μέχρι τελευταίου λεπτού τον διάλογο και πριν και αφού κατατεθεί το νομοσχέδιο στην Βουλή και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις, που είναι εφικτές».

* Για τους χειρισμούς Κ. Χατζηδάκη στο θέμα των ταξί:

«Ενώ ο υπουργός του ΠαΣοΚ, ο κ. Χρυσοχοίδης, ως αρμόδιος υπουργός Μεταφορών, θα έπρεπε να είναι από την πρώτη στιγμή ενημερωμένος, όπως δήλωσε ο ίδιος, δεν ήταν. Εκεί -από ό,τι εμείς καταλάβαμε-, υπήρξε μια διάταξη η οποία έχει μάλλον αποσυρθεί και έλεγε ότι μπορούν τουριστικές εταιρίες, που διαθέτουν αυτοκίνητα, να επιτελούν από την πίσω πόρτα τον ρόλο του ταξί. Να μεταφέρουν μαθητές, διάφορα. Νομίζω ότι έχει αποκατασταθεί αυτή η διάταξη, που είναι πολύ μεγάλο λάθος».

Δημοσιογράφος: Εδώ υπάρχουν και άλλες ερμηνείες, ότι αποκαταστάθηκε μετά από συνάντηση του κ. Χατζηδάκη με τον κ. Λυμπερόπουλο, ενώ το ζήτημα που συνδέεται με το γάλα και τα φαρμακεία...

Δ. Καρύδης: «Εδώ έχετε δίκιο και υπάρχει το ερώτημα, πώς ένας υπουργός που θέλει να λέγεται μεταρρυθμιστής και σε πολλές περιπτώσεις είναι αδιάλλακτος, από την άλλη, συμπεριφέρεται ως ένας κοινός πολιτικός παλαιάς κοπής, που αποθεώνει το πελατειακό κράτος. Ότι, εντάξει, το βάζουμε, ελάτε να διαμαρτυρηθείτε, οι πιο πολλοί είστε από τον χώρο μας, άρα θα είναι όλα μέλι γάλα μετά και η Νέα Δημοκρατία και ο υπουργός θα έχει φανεί ότι έκανε αυτό που έπρεπε. Δήθεν. Αυτές είναι πρακτικές που πρέπει να καταδικάζουμε».

* Για το ενδεχόμενο αλλαγής ηγεσίας μετά τις ευρωεκλογές:

«Εάν δεν πάμε καλά στις εκλογές, ενώ τώρα φαίνεται να υπάρχει ένα κλίμα καλύτερης συσπείρωσης και απήχησης -και αυτό αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις-, το πρόβλημα θα υπάρχει για όλους. Εάν η παράταξη καταβυθιστεί, θα καταβυθιστούν όλοι, δεν θα υπάρχει κανείς πίσω για να μπορέσει να κάνει κάτι για να την ενδυναμώσει».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα