Ο Δ. Χατζησωκράτης στον ΑΘΗΝΑ984

O κ. Δημήτρης Χατζησωκράτης, στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς, μίλησε στις 21/6 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Η απόφαση της κοινής συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας και της εκτελεστικής επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς -με ευρεία, μεγάλη πλειοψηφία-, είναι ότι ζητούμε από τους υπουργούς, τους υφυπουργούς και τους ειδικούς και γενικούς γραμματείς, να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους και δεν θα μετέχει, προφανώς, η Δημοκρατική Αριστερά στην κυβέρνηση... Φυσικά συμφώνησα κι εγώ...
Εμείς ως Δημοκρατική Αριστερά, ως Αριστερά
της ευθύνης, είμαστε περήφανοι για το έργο που εκτελέστηκε και την συμβολή μας σε αυτό. Η χώρα έχει μπει σε ένα δρόμο. Φτάσαμε μέχρι εδώ...
Το δεύτερο θέμα αφορά τα θέματα Δημοκρατίας, τα οποία για εμάς είναι εξίσου σημαντικά. Δεν μπορέσαμε να αποδεχτούμε το μαύρισμα της τηλεόρασης και τη λύση που πήγε να δοθεί. Αυτό για εμάς δεν είναι μεταρρύθμιση, αλλά μια εμβαλωματική παρέμβαση και λειτουργία, πιεσμένη από την προσέγγιση της Τρόικας, να φύγουν 2.000 εργαζόμενοι αυτή την περίοδο... Πήγαμε με τη διάθεση να κάνουμε ένα συμβιβασμό, ο οποίος έπρεπε να υπάρξει. "Δώσαμε" στην κυβέρνηση την δυνατότητα, στον κ. Σαμαρά, να πάει την αλλαγή της ΕΡΤ σε ένα διαφορετικό καθεστώς και ένα διαφορετικό φορέα. Από την άλλη πλευρά, ήταν προφανές πως έπρεπε να "δώσει" την διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, που για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Και πρόσθεσε: «Δεν θέσαμε εμείς το θέμα να διαλυθεί η κυβέρνηση. Μετά από την διαφωνία του Φ. Κουβέλη, τέθηκε το τι θα κάνουμε με το θέμα της κυβέρνησης. Και αυτό τέθηκε από τον πρωθυπουργό και προφανώς η απάντηση ήρθε αμέσως μετά».

* Για τα σενάρια κρίσης στη Δημοκρατική Αριστερά:

«Σε καμία περίπτωση. Είναι προφανές ότι θα υπάρξουν και υπήρξαν διαφορετικές φωνές, αλλά θέλω να σας πω ότι είναι επίσης προφανές -και αυτό φάνηκε από τις τοποθετήσεις όλων των στελεχών στη συζήτηση που κάναμε-, ότι το αίσθημα ευθύνης είναι υψηλό, σε όλα τα στελέχη, είτε έχουν αυτή ή την άλλη άποψη. Η Δημοκρατική Αριστερά ενωμένη θα προχωρήσει στην νέα πορεία, η οποία είναι μπροστά και η οποία ξέρουμε ότι θα έχει δυσκολίες».

Δημοσιογράφος: Αν έρθει η περίφημη ψήφος εμπιστοσύνης, τι θα κάνετε;

Δ. Χατζησωκράτης: «Όταν θα έρθει, θα το αντιμετωπίσουμε».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα