Ο Π. Καψής στον ΑΘΗΝΑ984

O πρώην υπουργός, Παντελής Καψής, μίλησε στις 21/6 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Νομίζω ότι φλερτάραμε πολύ με τον ξαφνικό θάνατο και ότι τώρα θα συνεχίσουμε με μια δικομματική κυβέρνηση, η οποία από τη μια πλευρά -λογικά-, θα έχει ένα πιο δύσκολο έργο, από την άλλη όμως -ακριβώς επειδή ήταν ένα σοκ για το πολιτικό σύστημα-, μπορεί και να ανταποκριθεί καλύτερα στις απαιτήσεις των καιρών... Νομίζω πρέπει να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο γίνεται αυτή η συνεργασία. Ο κ. Βενιζέλος
έχει δίκιο όταν λέει ότι χρειάζεται μια νέα βάση. Μόνο που αυτή η βάση πιστεύω ότι αφορά και τα δύο κόμματα. Δεν είναι ότι έχει παράπονα από τη Νέα Δημοκρατία. Πρέπει να υπάρξει ένα στρατηγικό σχέδιο, μακροπρόθεσμο».

* Για την κεντροαριστερά:

«Είχαν βρει έναν κοινό βηματισμό ο κ. Κουβέλης με τον κ. Βενιζέλο. Τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς έλεγαν πια ότι "η ενωμένη κεντροαριστερά θα απαντήσει"... Και ξαφνικά είδαμε ότι αυτό κατέρρευσε. Νομίζω ότι το ΠαΣοΚ τώρα αποτελεί τον μοναδικό πόλο συσπείρωσης μιας εκσυγχρονιστικής πτέρυγας, που κινείται σε αυτό το χώρο. Η Δημοκρατική Αριστερά έχει ένα κενό στρατηγικής. Δεν ξέρω τι θα κάνει... Φαντάζομαι ότι μια στροφή προς τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα προκαλέσει μεγάλους εσωτερικούς κλυδωνισμούς στη Δημοκρατική Αριστερά. Και δεύτερον, τι θα γίνει; Άλλη μια συνιστώσα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.; Αν αυτά αρχίζουν και δίδουν τον τόνο, νομίζω ότι η Δημοκρατική Αριστερά, σιγά - σιγά, θα εξαερωθεί».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα